The Guardian: ”Kirry-Kesh are multe calităţi, dar loialitatea cu siguranţă nu se numără printre ele”

Fundaşul român Vlad Chiricheş. (Julian Finney / Getty Images)
P. P.
05.11.2013

Englezii de la The Guardian i-au dedicat un articol fundaşului român Vlad Chiricheş, după ce Tottenham a avut mai multe partide, atât în Cupă, Liga Campionilor şi Premier League, în care nu a primit niciun gol.

Cotidianul The Guardian este de părere că Vlad are multe calităţi fotbalistice care i-au convins pe oficialii lui Tottenham să plătească 10 milioane de euro pe el, însă loialitatea cu siguranţă nu se află printre ele.

”De când a început la Benfica, la 17 ani, a jucat pentru cinci cluburi în şase ani. Agentul său a spus că, dacă face unul două sezoane bune la Tottenham, va pleca la Chelsea” au scris britanicii.

Guardian a mai adus aminte şi despre problemele întâmpinate la transferul lui ”Kerry-Kesh” de la Steaua la Tottenham. ”Patronul Stelei şi-a sunat managerul din puşcărie şi i-a spus: - Cine e Tottenham ? Nu se face transferul ! Eu sunt Gigi Becali, nu sunt sclavul nimănui. Au făcut o mare greşeală, nu sunt sclavul nimănui - ”, aşa cum se exprimă Becali.

Jurnaliştii n-au uitat nici de răspunsul defensiv oferit de Chiricheş atunci când a fost întrebat dacă el consideră o onoare faptul că, la 23 de ani, este deja căpitanul naţionalei României.

”Da, sigur, dar ştiţi că România nu e o ţară mare”, spunea fostul stelist.

După ce i-au analizat caracteristicile morale, britanicii au dezbătut şi alura lui Chiricheş, pe care au considerat-o, neimpunătoare.

”Are 1,82 metri, dar e atât de slab încât un adversar nervos l-ar putea rupe în două”, au scris englezii.

Concepţia fundaşului despre acest subiect a fost, parţial, în concordanţă cu cea a jurnaliştilor cu adăugarea că fotbalul englez este într-o perioadă de tranziţie.

“Trebuie să cresc fizic, dar cred că fotbalul englez s-a schimbat mult, acum se pasează şi se driblează mai mult. Mereu mă uit la Premier League şi am vorbit cu doi foşti jucători ai lui Tottenham, Gică Popescu şi Ilie Dumitrescu, care mi-au spus că e un club mare, cu istorie”, a adăugat Chiricheş.

Cotidianul The Guardian le dă lecţii de pronunţie fanilor englezi care vor să pronunţe numele românului: ”Kirry – Kesh, nu Chi-reaches”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor