Simona Halep câştigă din nou. O învinge pe Daria Kasatkina (video)

Simona Halep continuă seria victoriilor şi se califică fără probleme în semifinalele turneului de la Beijing. Ea va avea ocazia să-şi ia încă o revanşa în partida cu Jelena Ostapenko, care a învins-o pe Sorana Cîrstea
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (China Open/facebook)
Flori Mladin
06.10.2017

Într-o partidă din optimile turneului WTA Premier Mandatory “China Open” de la Beijing, cu premii în valoare de 6.381.679 USD, Simona Halep (2 WTA) a învins-o lejer pe rusoaica Daria Kasatkina (Rusia, 34, clasament maxim: 24 WTA / august 2016, 20 de ani), cu scorul de 6-2, 6-1. Partida a durat o oră şi 9 minute.

Ambele seturi au fost la discreţia româncei, rezistenţa tinerei sportive din Rusia nereuşind să o oprească pe Simona care după victoria în faţa rusoaicei Maria Şarapova este foarte încrezătoare în jocul ei şi serviciul îi merge foarte bine.

Adversara Simonei din semifinale va fi letona Jelena Ostapenko. Sorana Cîrstea nu a reuşit să facă un meci tot atât de bun ca cel în care a învins-o pe Karolina Pliskova - nu a avut un prim seviciu puternic, procentajul fiind de 47 - şi nu vom avea o semifinală românească în China. Sorana a fost învinsă de letona de 20 de ani în două seturi, cu 4-6, 4-6.

Cealaltă semifinală se va disputa între cehoaica Petra Kvitova - nou revenită în formă după accidentul suferit -, care a învins-o pe compatrioata sa Barbora Strykova, şi franţuzoaica Caroline Garcia, care a trecut de ucraineanca Elina Svitolina.

Simona Halep acumulează 390 puncte WTA şi va fi recompensată cu un premiu financiar în valoare de 310.455 USD.

Constănţeanca s-a calificat în cea de-a 7-a semifinală a sezonului, după WTA Premier Stuttgart, WTA Premier Mandatory Madrid, WTA Premier 5 Roma, Roland Garros, WTA Premier 5 Toronto şi Cincinnati.

x

Jelena Ostapenko a început anul pe locul 43 WTA şi se situează pe poziţia a 7-a în clasamentul sezonului 2017, în principal datorită victoriei de turneu de la Roland Garros.

Letona de 20 de ani a mai jucat juca finala la WTA Premier Charleston, semifinale la WTA Internaţional Auckland şi Praga, iar după victoria de la French Open a reuşit să se califice în sferturile de finală de la Wimbledon, a jucat optimi la US Open, a câştigat turneul WTA Internaţional Seul şi a ajuns în semifinale la WTA Premier 5 Wuhan.

Ostapenko este deja calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor