Sorana Cîrstea o elimină pe Karolina Pliskova, fost număr 1 mondial

Alături de Simona Halep, Sorana Cîrstea se califică în sferturi la turneul din China, şi nu oricum, ci datorită unei victorii superbe, în două seturi, împotriva cehoaicei Karolina Pliskova, care a avut rezultate foarte bune până acum.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea.
Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea. (Dongfeng Motor Wuhan Open/facebook)

Într-o partidă contând pentru optimile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory “China Open” de la Beijing, cu premii în valoare de 6.381.679 USD, Sorana Cîrstea (44 WTA) a învins-o pe Karolina Pliskova (Cehia, 4, maxim al carierei: 1 WTA / iulie 2017, 25 de ani), favorită 4, cu scorul de 6-1, 7-5. Partida a durat o oră şi 23 de minute.

Primul set a fost la discreţia Soranei, iar a doua manşă, pe fondul unei reveniri în joc a cehoaicei, a fost condusă cu 2-5, 0-40, pe propriul serviciu. Dar sorana a dat dovadă de un calm extraordinar şi după ce a a salvat cele 3 mingi de set, în ghemul următor a mai salvat una pe serviciul Karolinei şi a terminat setul în favoarea ei..

Sorana acumulează 215 puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 149.138 USD. Punctele o readuc pe româncă în top 40 WTA, mai precis pe locul 38.

Adversara ei din sferturi va fi învingătoarea din partida Shuai Peng - Jelena Ostapenko (partenera Soranei în proba de dublu).

Karolina Pliskova a început anul pe locul 6 WTA şi ocupă poziţia a 2-a în clasamentul sezonului 2017. În acest sezon ea a câştigat 3 titluri, toate WTA Premier: Brisbane, Doha şiEastbourne şi a mai jucat semifinale la Roland Garros, WTA Premier MandatoryIndian Wells şi Miami şi WTA Premier 5 Cincinnati şi sferturi de finală la Australian Open, US Open, WTA Premier 5 Roma, Toronto şi Wuhan, WTA Premier Stuttgartşi Tokyo. La “China Open” a trecut în primul tur de Carla Suarez Navarro (39): 6-4, 6-3 şi în turul 2 de Andrea Petkovic (107) [Q]: 6-4, 6-4.

O victorie superbă a obţinut şi Simona Halep, care a învins-o ieri pe rivala ei Maria Şarapova, de care nu trecuse niciodată pe parcursul a 6 partide de-a lungul carierei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport