Simona Halep, calificată la Turneul Campioanelor de la Singapore

Simona Halep va concura al patrulea an consecutiv la WTA Finals, competiţie la care participă cele mai bune opt jucătoare dintr-un sezon.
Simona Halep (Facebook)
Flori Mladin
27.09.2017

Pe lângă Garbine Muguruza, liderul mondial WTA, prima care şi-a asigurat calificarea la Turneul Campioanelor în acest an, au fost anunţate numele altor sportive care sunt calificate la acest mult râvnit turneu, respectiv Simona Halep, Karolina Pliskova, Elina Svitolina şi Venus Williams.

''Felicitări Simonei, Karolinei, Elinei şi lui Venus pentru calificarea la BNP Paribas WTA Finals Singapore. Fiecare din aceste jucătoare a avut sezoane incredibile şi s-au pus în postura de a concura la finala de sfârşit de an şi de a cuceri prestigiosul Trofeu Billie Jean King. Suntem nerăbdători să le urmărim pe toate la Singapore'', a transmis preşedintele WTA, Steve Simon.

Simona Halep a jucat finala Turneului Campioanelor chiar la prima participare la această competiţie de la Singapore, în 2014, după ce a învins liderul mondial Serena Williams, însă apoi a pierdut în faţa americancei în ultima partidă.

Simona a cucerit anul acesta titlul la Madrid şi a jucat finala turneului de la Roland Garros.

Karolina Pliskova, fost lider WTA, este la a doua participare la WTA Finals. Cehoaica a devenit anul acesta a 23-a femeie care deţine prima poziţie în clasamentul WTA şi prima reprezentantă a ţării sale. Pliskova a cucerit trei titluri în acest an: la Brisbane, Doha şi Eastbourne.

Elina Svitolina este la prima prezenţă la Singapore, la finalul unui sezon în care şi-a trecut în palmares cinci titluri WTA: la Taipei, Dubai, Istanbul, Roma şi Toronto.

Venus Williams, în vârstă de 37 de ani, va juca pentru a cincea oară la Turneul Campioanelor, dar prima la Singapore. Americanca a câştigat trofeul Billie Jean King în 2008, la Doha, după o victorie în grupă obţinută în faţa sorei sale Serena. Anul acesta, Venus a jucat două finale de Grand Şlam. La Australian Open a fost învinsă de Serena, iar la Wimbledon de Garbine Muguruza.

În proba de dublu s-au calificat deja perechile Elena Vesnina/Ekaterina Makarova (Rusia), Martina Hingis (Elveţia)/Yung-Jan Chan (Taiwan), Ashleigh Barty/Casey Dellacqua (Australia) şi Lucie Hradecka/Katerina Siniakova (Cehia).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor