Simona Halep: "A fost un meci mare, cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei"

Jucătoarea română este bucuroasă şi plină de entuziasm după victoria înregistrată în faţa numărului 1 mondial, rusoaica Maria Şarapova, în optimile de finală ale turneului WTA de la Beijing.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (China Open/facebook)
Marius Drăgoi
04.10.2017

Simona Halep (2 WTA) a învins-o pe rivala sa, rusoaica Maria Şarapova (104, clasament maxim: 1 WTA / august 2005, 30 de ani), beneficiară a unui wild card, cu scorul de 6-2, 6-2, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA din capitala Chinei, Beijing.

După şase înfrângeri consecutive, campioana noastră a reuşit în urma unui evoluţii extraordinare, cu un serviciu foarte bun, să pună capăt acestei serii de insuccese înregistrate în faţa jucătoarei din Rusia, revenită în luna aprilie în circuitul profesionist după o absenţă de 15 luni în urma unei suspendări pentru dopaj.

"Cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei. A fost un meci mare, cred că am jucat cel mai bun tenis al meu împotriva ei. Am servit destul de bine şi am putut vedea azi pe teren munca pe care am depus-o după US Open. Sunt cu adevărat fericită că am putut realiza asta. E prima mea victorie împotriva ei şi vreau pur si simplu să mă bucur de acest moment", a mărturisit constănţeanca, potrivit site-ului WTA.

"Vreau doar să mă bucur pentru ce am reuşit azi, iar mâine mă pot gândi la următorul meci. Am văzut că dacă sunt concentrată şi am încredere în mine, pot da tot ce am mai bun. (...) De fapt, de multe ori când am jucat împotriva ei, am simţit că pot s-o înving, dar nu s-a întâmplat. Astăzi am spus că e doar un alt meci, am vrut doar să dau tot ce am, să rămân concentrată, calmă şi pozitivă", a continuat românca.

La rândul ei, Şarapova a lăudat jocul prestat de Simona, declarând că a fost "probabil cel mai bun pe care l-a jucat împotriva mea la toate întâlnirile noastre".

"Eu n-am fost destul de exactă. N-am văzut mingea. Nu m-am mişcat aşa cum o făceam de obicei la meciurile împotriva ei. A avut consistenţă în lovituri şi nu a făcut multe greşeli neforţate, a avut un procentaj destul de bun la serviciu. A făcut totul aşa cum trebuie" a continuat sportiva rusoaică.

Simona, cap de serie numărul 2, va beneficia de 215 puncte în clasamentul WTA pentru această performanţă. Ea va continua să lupte în sferturi cu învingătoarea din partida Agnieszka Radwanska (locul 11 WTA) – Daria Kasatkina (34), care se va juca astăzi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor