În sfârşit a câştigat! Simona Halep o învinge pe eterna sa rivală Maria Şarapova

Rezultat excepţional al Simonei Halep care o învinge - după şase înfrângeri - pe rusoaica Maria Şarapova, fost numărul 1 mondial şi câştigătoare a mai multor turnee de Mare Şlam.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (US Open Tennis Championships/facebook)
Flori Mladin
04.10.2017

Într-o partidă din optimile turneului WTA Premier Mandatory “China Open” de la Beijing, cu premii în valoare de 6.381.679 USD, Simona Halep (2 WTA) a învins-o pe rivala sa, rusoaica Maria Şarapova (104, clasament maxim: 1 WTA / august 2005, 30 de ani), beneficiară a unui wild card - care i-a produs multe "zile negre" , cu scorul de 6-2, 6-2. Partida a durat o oră şi 12 minute.

Simona a jucat foarte bine şi în primul rând şi-a învins temerile şi presiunea mentală, rămând concentrată 100% în meci şi cu un serviciu excelent.

Într-o zi nu prea bună pentru Şarapova, jucătoarea noastră nu a riscat mult în primul set, oferindu-i rusoaicei retururi inteligente, la care aceasta s-a grăbit şi de regulă a greşit.

Iar în setul 2, când rusoaica a schimbat tactica la indicaţiile antrenorului ei şi a încercat să prelungească raliurile, Simona a atacat şi a reuşit multe mingi spectaculoase.

Simona şi-a pierdut astăzi o singură dată serviciul – în ghemul 2 al partidei – şi a câştigat de 5 ori pe cel al adversarei.

Simona acumulează 215 puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 149.138 USD.

În sferturi, Simona o va întâlni pe învingătoarea din partida Agnieszka Radwanska (locul 11 WTA) – Daria Kasatkina (34), care se va juca astăzi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor