În SUA 30 de milioane de persoane aplică pentru ajutor de şomaj în ultimele şase săptămâni

China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)

În ultima săptămână, 3.839 de milioane de americani au depus pentru prima dată cereri pentru şomaj.

Aceasta aduce totalul aplicaţiilor depuse în ultimele şase săptămâni la 30,31 milioane, un număr de peste 12 ori mai mare decât cea mai dificilă perioadă economică de cinci săptămâni din ultimii 50 de ani.

Mai rău, numărul final al celor care au devenit şomeri va fi probabil mărit de pachetul de salvare. Legea privind ajutoarele şi securitatea economică pentru Coronavirus, adoptată pe 27 martie, ar putea contribui la înregistrarea de noi cereri de şomaj în săptămânile următoare. Legislaţia lărgeşte spectrul celor care pot depune cereri incluzând contractorii independenţi şi pentru lucrătorii din industria de concerte, extinde numărul maxim de săptămâni în care se pot primi beneficii şi oferă un supliment de 600 USD pe săptămână până la 31 iulie.

Aşa cum a menţionat Robert Aro, de la Mises Institute, la începutul săptămânii, pachetele de stimulare livrate în toată lumea sunt în esenţă anticapitaliste şi este posibil ca, atunci când aceste măsuri vor prăbuşi economia, să fie condamnat tot capitalismul.

Combinaţia dintre creşterea fluxului monetar pentru a plăti oamenii să NU producă bunuri sau servicii are consecinţe pe care nu le abordează mulţi.

Un împrumut care se şterge este cel puţin neconvenţional, deoarece un împrumut este în mod normal definit ca o sumă împrumutată care este de aşteptat să fie rambursată cu dobândă. Atunci când un împrumut este acordat în primul rând pentru a plăti oamenii să nu lucreze şi care se poate şterge, deoarece este garantat de guvernul Statelor Unite, nu ar trebui să fie numit împrumut.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii