Mike Pompeo: Partidul foloseşte metode clasice de dezinformare pentru a ascunde originea virusului Wuhan

Secretarul american de stat Mike Pompeo
Secretarul american de stat Mike Pompeo (John Thys/AFP via Getty Images)

Secretarul de stat Mike Pompeo a criticat din nou regimul comunist de la Beijing, miercuri, spunând la Fox News că eforturile continue ale Partidului de a ascunde informaţii despre originea virusului Wuhan reprezintă o ameninţare pentru lume.

"Partidul Comunist Chinez are acum responsabilitatea de a spune lumii cum a ieşit această pandemie din China şi s-a răspândit în întreaga lume, provocând o asemenea devastare economică globală", a menţionat Pompeo, adăugând că "America trebuie să îi facă să răspundă pentru asta".

Comentariile lui Pompeo survin după o afirmaţie făcută miercuri seara pe un post al televiziunii centrale chineze care sugera că datele deţinute de SUA despre infecţiile cu COVID-19 ar fi inexacte şi înşelătoare, iar canalele de propagandă ale regimului comunist au afirmat în ultimele zile că Mike Pompeo s-ar fi „transformat în duşmanul comun al omenirii” şi a „depăşit ultimul nivel de fiinţă umană".

Potrivit lui Pompeo, autorităţile chineze ştiu că pandemia a început în China şi folosesc „dezinformarea comunistă clasică” pentru a arunca vina asupra altora.

"Am fost încântat să văd că Australia, alte ţări, ni se alătură cerând o investigaţie, deoarece, deşi ştim că acest lucru a început în Wuhan, China, nu ştim încă de unde a început", a spus el, revenind asupra unei afirmaţii făcute săptămâna trecută, când a afirmat „Uitaţi, ştim că a început de la un [laborator], dar trebuie să ne dăm seama ce s-a întâmplat”.

„În pofida celor mai serioase eforturi ale noastre de a trimite experţi pe teren, ei încearcă în continuare să se ascundă şi să blocheze”, a adăugat Pompeo.