Oficiali americani: Cel puţin 45 de mii de cadavre ar fi fost incinerate în Wuhan

.
. (PETER PARKS/AFP via Getty Images)

Oficiali americani consideră că adevărata dimensiune a focarului de virus Wuhan din China este de cel puţin cincizeci de ori mai mare decât admite regimul comunist şi că numai în centrele de cremare din oraşul Wuhan s-ar fi procesat 60.000 de cadavre pe lună în cele câteva luni de focar.

Vorbind la Fox News, un oficial al administraţiei Trump a declarat că „cifrele publicate de Republica Populară Chineză astăzi par imposibile din punct de vedere matematic”.

„Din nou, nu cunoaştem cifrele reale astăzi, dar este cert că cele aproximativ 80.000 de cazuri şi 4.000 de decese, raportate de propaganda Partidului Comunist Chinez nici măcar nu se apropie” de realitate, a adăugat oficialul.

Informaţiile obţinute de sateliţii americani arată centre funerare din Wuhan copleşite de numărul cadavrelor pe care le aveau de procesat. Oficialii sunt de părere că incineratoarele au funcţionat constant 24 de ore pe zi de când a început focarul.

Oficialul citat de Fox susţine că cele şapte centre de cremare din oraşul Wuhan ar avea o capacitate totală de procesare a cadavrelor de 2000 pe zi, cu un total lunar de 60 de mii.

Sursele comunităţii de informaţii au observat că, într-o perioadă de două săptămâni, între 23 martie şi 4 aprilie, familiilor din Wuhan le-au fost livrate peste 500 de urne zilnic la un singur centru de distribuire şi că sursele estimează numărul total al urnelor redate familiilor la 45 de mii.

Astfel că agenţiile de informaţii din SUA calculează că o estimare conservatoare a numărului deceselor ar fi 45.500 de cadavre incinerate în perioada focarului.

Cifra se potriveşte cu estimările evidenţiate de publicaţia The Washington Post la începutul acestei luni.

Agenţiile de informaţii ştiu că regimul comunist chinez minte cu privire la adevărata dimensiune a focarului şi numărul deceselor din China, considerând cifrele drept false, potrivit Bloomberg.

Guvernul britanic a eliminat statistica publicată de Partidul Comunist Chinez din situaţia la zi a pandemiei produse de virusul Wuhan, spunând că nu are nicio legătură cu adevărul.

O estimare recentă a adevăratului număr de decese lansat de American Enterprise Institute a sugerat că în China trebuie să fi existat cel puţin 2,9 milioane de cazuri în afara provinciei Hubei şi că numărul total al deceselor ar fi mult peste 100.000.

De asemenea, studiul a menţionat că regimul comunist chinez este capabil să ascundă milioane de morţi din cauza dimensiunilor ţării, a controlului exercitat asupra informaţiei şi oamenilor, precum şi a populaţiei numeroase a Chinei.

„Numărul cazurilor de boli respiratorii variate din China ar putea depăşi cu uşurinţă 100 de milioane, ascunzând eventuale 2,9 milioane de cazuri COVID-19”, a menţionat raportul, concluzionând că:

„Într-o perioadă tipică de trei luni în afara provinciei Hubei, China, înainte de COVID-19 au murit aproape 2,5 de milioane de oameni. Chiar şi un asemenea număr de decese ar putea fi ascuns cu uşurinţă”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe