"Cineva" din Partid şifonează imaginea preşedintelui comunist Xi Jinping

Un spectacol care îl proslăveşte pe Mao Tsedun stârneşte scandal în Partidul Comunist.
 
Şeful statului Xi Jinping cataloghează Revoluţia Culturală drept catastrofă. “Cântecele roşii” în onoarea sa nu se potrivesc în tablou.
 
  Şeful statului Xi Jinping cataloghează Revoluţia Culturală drept catastrofă. “Cântecele roşii” în onoarea sa nu se potrivesc în tablou.   (Foto: Iori Sagisawa-Pool/Getty Images - Epoch Times Germania)

Organizarea, săptămâna aceasta, a unei gale de cântece ultra-comuniste a iscat un nou scandal la Beijing, fiind considerată un atac organizat de forţele de extremă stângă, cu scopul de a şifona imaginea şefului statului Xi Jinping.

În timpul spectacolului care a avut loc ”în cinstea sa” în Sala Poporului, tabloul lui Xi Jinping a fost atârnat lângă un portret uriaş al lui Mao Tsedun.

Deşi imaginea lui Mao este oficial considerată sacră de liderii comunişti chinezi, subiectul este considerat tabu de liderii de Partid din cauza controversei care îl înconjoară pe fostul dictator comunist, vinovat de moartea a peste 50 de milioane de compatrioţi.

Subiectul este în mod special sensibil pentru Xi Jinping, care a etichetat de mai multe ori Revoluţia Culturală drept ”o catastrofă”.

Conform DPA, după concertul din Marea Sală a Poporului din Beijing, locul unde de obicei îşi ţine sesiunile Marea Adunare Naţională - echivalentul complet zombificat al unui Parlament [n.r.] normal - victime ale Revoluţiei Culturale, apropiaţi ai acestora şi intelectuali revoltaţi au vorbit despre un ”Pas Înapoi”. ”Este o reînviere a Revoluţiei Culturale”, a declarat istoricul Zhang Lifan.

Bizar, nimeni nu îşi asumă organizarea spectacolului, deşi asemenea manifestări nu sunt niciodată întâmplătoare în sânul Partidului.

Lupte la vârf în Partid

De la preluarea puterii, liderul comunist chinez Xi Jinping se confruntă cu atacuri susţinute din partea unui cerc de putere din interiorul Partidului Comunist Chinez, numit "banda de la Shanghai", format din oligarhi comunişti uniţi în jurul fostului dictator comunist Jiang Zemin.

Împotriva lui Xi Jinping banda de la Shanghai a arganizat cel puţin două lovituri de stat, forţându-l pe Xi Jinping să înceapă o epurare politică la nivel înalt, în numele unei aşa-numite campanii anti-corupţie. Printre cei striviţi de campanie se numără nume sonore precum fostul ţar al Securităţii chineze Zhou Yongkang, care avea în subordinea sa milioane de oameni din Ministerul Securităţii, forţele speciale de poliţie, sistemul de închisori şi Justiţie.

”Prin această şmecherie, opinia publică este condusă într-o direcţie falsă, iar populaţia fiind făcută să creadă că Xi ar urma vechea linie a Revoluţiei Culturale - când de fapt, el este concentrat în totalitate pe lupta împotriva lui Jiang Zemin şi a bandei acestuia”, susţine Li.

Revoluţia Culturală, apogeul terorii comuniste în China, a constat într-o mişcare "politică" care a avut drept rezultat aruncarea în lagăre şi puşcării a mai multor milioane de oameni pe motive dintre cele mai bizare. Deşi oficial erau vânaţi oameni "ideologic impuri", campania nu a fost altceva decât un episod al dresurii prin teroare atât de obişnuită în societăţile conduse de comunişti. Regimurile comuniste, ilegitime în majoritatea ţărilor unde au acaparat puterea, s-au bazat pe teroare, crimă şi jafuri pentru amenţine controlul asupra maselor.

Deng Xiaoping, liderul comunist emanat după moartea dictatorului Mao Tsedun, era adeptul unei teorii bizare foarte apropiate de sacrificiile rituale, spunând că "pentru ca 95% din populaţie s-o ducă bine trebuie sacrificaţi ceilalţi 5%".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe