Fondatorul Falun Gong ia cuvântul la Conferinţa din New York. Aproximativ 10.000 de participanţi

Fondatorul Falun Gong, domnul Li Hongzhi, s-a adresat în 15 mai celor aproape 10.000 de practicanţi ai celebrei şcoli de qigong la Barclays Center. Înainte şi după discursul său, mai multe persoane au discutat despre lucrurile dobândite prin practicarea Falun Gong şi despre eforturile depuse pentru a opri persecuţia desfăşurată de regimul comunist.
Dl. Li Hongzhi, fondatorul mişcării spirituale Falun gong, ia cuvântul în faţa a 10 mii de aderenţi strânşi la Barclay's Center în Brooklyn, New York 15 mai 2016.
Dl. Li Hongzhi, fondatorul mişcării spirituale Falun gong, ia cuvântul în faţa a 10 mii de aderenţi strânşi la Barclay's Center în Brooklyn, New York 15 mai 2016. (Larry Dye/Epoch Times)

În ultimul an şi ceva, comunitatea internaţională a devenit tot mai conştientă de faptul că practicanţii Falun Gong din China au fost măcelăriţi în număr mare pentru ca organele lor vitale să fie vândute şi aceasta este deseori una dintre informaţiile cheie pe care practicanţii din jurul lumii doresc să le explice guvernelor, ONG-urilor, jurnaliştilor şi cetăţenilor obişnuiţi pe care îi întâlnesc în diferite situaţii şi la diferite evenimente.

Câteva dintre experienţele împărtăşite la conferinţă au avut ca subiect activităţile legate de mediatizarea persecuţiei.

Falun Gong, cunoscut şi sub numele de Falun Dafa, este o şcoală de qigong pentru îmbunătăţirea caracterului moral, minţii şi trupului. Practicanţii Falun Gong trăiesc după principii precum adevăr, compasiune şi toleranţă, care sunt considerate cele mai fundamentale valori ale Universului.

După ce a fost predată publicului chinez pentru prima dată în 13 mai 1992, şcoala s-a răspândit foarte rapid în China, iar în 1996 autorităţile chineze estimau că existau între 70 şi 100 milioane de practicanţi Falun Gong în China. Dar, în iulie 1999, liderul de atunci al Partidului Comunist Chinez, Jiang Zemin, confruntat cu popularitatea tot mai mare a unei şcoli de qigong care promova valorile şi cultura tradiţională chineză – pe care regimul comunismul a urmărit s-o distrugă în totalitate pentru a-şi introduce propriile sale „valori” şi „principii” – a ordonat lansarea unei campanii de eradicare a Falun Gong, caracterizată prin arestarea arbitrară a milioane de practicanţi, torturarea fizică şi psihică şi chiar uciderea lor.

Nu în ultimul rând, în 2006, o anchetă Epoch Times a sugerat că practicanţii Falun Gong reprezintă principala sursă pentru industria neagră a transplanturilor ilegale de organe: aderenţii Falun Gong închişi în lagăre de muncă sunt tăiaţi de vii pentru organele lor.

Domnul Li Hongzhi a luat cuvântul la conferinţa din New York în jurul amiezii, duminică, subliniind importanţa expunerii persecuţiei, cerând practicanţilor să facă mai bine în cultivare.

Conferinţa din New York a fost punctul culminant al mai multor zile de evenimente care au inclus o paradă impresionantă în Manhattan, aprinderea de lumânări în memoria celor ucişi în cadrul persecuţiei, spectacole de muzică şi dans şi demonstrarea exerciţiilor Falun Gong.

Practicanţii Falun Gong organizează conferinţe similare de-a lungul întregului an în diferite oraşe şi ţări, dar conferinţa anuală din New York este cea mai mare. Participanţii la conferinţa din 15 mai au provenit din peste 50 de ţări şi din toate straturile sociale.

Ofiţeri ai securităţii chineze se întâlnesc la New York

Ye Hao, un şef de birou în cadrul Ministerului Securităţii Publice, a avut un rol important în amânarea cu aproximativ trei ani, începând cu 1996, a lansării persecuţiei. Zhong Guichun, şef de secţie, a învăţat Falun Gong înainte ca aceasta să fi fost predată în public în 1992.

Ambii au fost martori atât la răspândirea şcolii în China, cât şi la persecuţia sălbatică pornită de Partidul Comunist Chinez. Dar, în acelaşi timp, amândoi se aşteaptă să vadă o schimbare a situaţiei.

“Nu cred că va mai dura mult”, a susţinut Zhong. “Partidul Comunist urmăreşte doar să persecute cultura tradiţională şi să creeze în schimb o cultură de Partid. A ajuns la putere prin minciuni şi violenţă, prin înşelarea şi abuzarea oamenilor. Persecută valori universale”.

Zhong a declarat că, după părerea sa, actuala campanie împotriva Falun Gong nu poate fi susţinută şi că o anumită formă de schimbare politică este inevitabilă în China, lucru care va duce la restaurarea importanţei Falun Gong în societatea chineză.

Totuşi, Zhong a refuzat să comenteze dacă speră că preşedintele chinez Xi Jinping va pune în aplicare o astfel de schimbare politică.

“Nu ne punem speranţa în nimeni. Poţi cultiva Falun Gong în cele mai dificile circumstanţe”, a declarat el. Între timp, a susţinut Zhong, practicanţii Falun Gong ar trebui să se gândească cu toţii: “Trebuie să ne uităm în interior mai mult. Ar trebui să ne întrebăm: suntem suficient de hotărâţi? Trebuie să găsim greşelile în interiorul nostru şi să le corectăm”.

Ye a susţinut: “Nu am făcut suficient pentru a dezvălui adevărul despre persecuţia din China. E nevoie de mult mai multă muncă”. Totuşi, el a adăugat că, indiferent de situaţie, “esenţa cultivării este aceeaşi. Nu avem niciun interes în politică”, ci doar o dorinţă de cultivare a inimii şi de expunere a crimelor ce sunt comise împotriva celor care practică Falun Gong.

La acest articol a contribuit Juliet Song.