Zona de la Universitate îşi schimbă complet faţa

Trotuarele din Piaţa Universităţii au fost îngrădite cu un gard înalt, motivul fiind acela că în cel mult două săptămâni, muncitorii vor începe să spargă betonul de pe trotuare pentru reamenajare.
Bogdan Costea
19.06.2012

Trotuarele din Piaţa Universităţii au fost îngrădite cu un gard înalt, motivul fiind acela că în cel mult două săptămâni, muncitorii vor începe să spargă betonul de pe trotuare pentru reamenajare.

Potrivit reprezentanţiilor Administraţiei Străzilor Bucureşti, pietonii vor circula, pe viitor, câlcând pe granit şi piatră cubică. „Se va înlocui betonul degradat cu piatră cubică şi plăci de granit. Mutăm Parisul la Bucureşti”, au explicat reprezentanţii Municipalităţii.

Piaţa Universităţii va fi reamenajată după un proiect nou. “Amenajarea Pieţei Universităţii va dura aproximativ trei luni, dar depinde mult de finanţare. Faza de exploatare va fi terminată cu bugetul existent. Pentru finalizarea amenajării va fi necesară o rectificare bugetară”, a precizat pentru B365, arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

Primăria Capitalei va plăti 115.000 euro pentru proiectul tehnic de amenajare a Pieţei Universităţii. De noua imagine a centrului Capitalei se vor ocupa trei tinere arhitecte din Italia, Elveţia şi România care au şi câştigat concursul de soluţii organizat de municipalitate pentru amenajarea pieţei. Ambra Fabi, Simona Dirvariu şi Carole Lenoble sunt cele trei arhitecte care vor realiza proiectul tehnic pentru amenajarea Pieţei Universităţii. “Zona pietonală va avea pavaj tratat cu o piatră nobilă, iar zona semicarosabilă va fi cu piatră cubică. În jur de 20-30% din suprafaţă va fi amenajată ca spaţiu verde. Vor fi multe corpuri de iluminat de dimensiuni medii, aşezate la mică distanţă unele de altele, în zona pietonală”, susţine arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu.

Oprescu a declarat că bucureştenii vor putea parca la kilometrul 0 al Capitalei, în Parcarea de la Universitate, începând din 20 iulie. ”Pe 15 iunie va fi finalizată hidroizolaţia, iar undeva spre 20 iulie parcarea va fi funcţională. Dorim să aducem aici toate maşinile din zonă, de pe Ghica. Deasupra începe să se amenajeze zona pietonală din Piaţa Universităţii. Spaţiul va fi pedestrian. Statuile vor fi curăţate. Probabil că la suprafaţă lucrările vor dura o lună şi jumătate – două luni”, a declarat edilul-şef cu ocazia vizitei de lucru la parcarea subterană de la Piaţa Universităţii.

Accesul autoturismelor şi motocicletelor în parcare se va face prin str Academiei, iar ieşirea autovehiculelor se va face în flux în faţă la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti. Intrarea şi ieşirea de pe str. Toma Caragiu este interşanjabilă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor