Ziua 330: "Acest popor frumos refuză întoarcerea în comunism şi refuză să mai fie condus de hoţi!"
alte articole
Protestatarii au revenit, pentru a 330-a seară consecutiv lângă Guvern, loc unde, de la adoptarea OUG 13, cetăţenii cer neîncetat oprirea asaltului împotriva justiţiei, plecarea penalilor din fruntea ţării şi, nu în ultimul rând, reîntoarcerea la meritocraţie şi la valori în viaţa publică.
Căci problemele nu se rezumă doar la Justiţie, spun protestatarii, care arată că întreaga atitudine a politicienilor la putere a ajuns să fie revoltătoare şi trebuie sancţionată corespunzător. Nu ne-am votat aleşii şi nu îi plătim ca să înjure, să insulte femei şi să organizeze petreceri în ziua şi locul în care au murit eroii Revoluţiei.
"Cartonaş roşu, ca la fotbal. De ceva vreme mă gândesc la un singur lucru. De ce am permis, de fapt, să ajungem aici? De ce avem oameni fără carte ca miniştri, de ce avem parlamentari care înjură şi insultă femeile, alţii care fac gesturi obscene, alţii care de-abia citesc o declaraţie, alţii care aruncă pe jos cărţi, primari care organizează petreceri în ziua şi locul în care au murit eroii Revoluţiei? De ce nu suntem în stare să sancţionăm aceste derapaje, arătându-le cartonaşul roşu, ca la fotbal?
Fie că este printr-un comentariu pe pagina de Facebook a respectivului mitocan, fie că e printr-o sesizare adresată instituţiei la care lucrează şi care îl plăteşte din banii noştri. De ce suntem atât de ipocriţi încât să atragem atenţia oricărei persoane din jurul nostru dacă este greşit ceea ce face, dar să nu luăm nici o măsură atunci cînd fapta este a unui parlamentar. Culmea, pe care noi îl plătim. Dar nu ca să fie mârlan, mitocan, prost crescut.
De ce ne place doar să ne plângem de clasa politică, dar fără a ridica măcar o singură dată cartonaşul roşu? De ce suntem atât de laşi, încât să-i lăsam pe alţii să facă ceea ce ar trebui să facem cu toţii? Prea multă telenovelă, prea puţină acţiune. De acum haideţi să fim arbitrii clasei politice, dacă simţim că acţionează într-un mod în care nu ne reprezintă. Dacă vrem ca ei să fie oglinda noastră, atunci trebuie să le arătăm ce fac bine şi ce nu fac bine. Ca să nu zică că nu au ştiut ce înseamnă şi, mai ales, cât de mult contează pentru noi bunul-simţ şi cei şapte ani de acasă", transmite protestatara.
La rândul său, un protestatar aminteşte că, pentru ca România să nu mai fie condusă de hoţi şi să nu se întoarcă la comunism, cei ce au ieşit în stradă trebuie să-şi pună pe "pauză" viaţa personală, renunţând la multe şi că sacrificiul lor, făcut pentru ţară, pentru copii, o să continue.
"Avem aproape un an de când am ieşit în stradă pentru a stopa grupul infracţional condus de către condamnatul Liviu Dragnea şi "urmăritul" Tăriceanu. Tot ceea ce s-a întâmplat de la alegeri până astăzi este un plan foarte bine pus la punct de către acest Grup Infracţional. Doar că au avut un element surpriză, numit Popor.
Acest popor frumos refuză întoarcerea în comunism şi refuză să mai fie condus de hoţi! Ne dorim să avem aleşi fără probleme penale sau orice fel de semn penal, şi vrem ca cei cărora le dăm votul să muncească pentru ţară.
Am realizat că în tot acest timp în care am protestat şi am refuzat să fim conduşi de hoţi, când am luptat pentru copiii mei şi viitorul lor, am uitat cum este să stau, să-i ascult şi să mă joc cu ei. Acest an a fost pentru ei şi pentru ţară. Sunt mândru că am făcut tot ceea ce a depins de mine până acum, şi nu mă voi opri aici. Pentru că noi merităm mai mult!", declară protestatarul.
În contextul în care, în cursul zilei de mâine reprezentanţii a mai multor grupuri civice care şi-au legat numele de protestele declanşate de OUG 13 şi ulterior de legile Justiţiei, urmează să aibă o întâlnire cu Mihai Tudose, o protestatară reaminteşte că premierul este una şi aceeaşi persoană care, cu puţin timp în urmă îi ironiza pe români, afirmând că din protestele de stradă el înţelege că trebuie să continue cu programul de guvernare. În opinia tinerei, dialogul cu cineva rău intenţionat nu are sens şi nu va face decât să-i aducă avantaj lui Tudose.
"Ce dialog mai este posibil cu reprezentanţii coaliţiei de guvernare, când ei au ca politică favorizarea infractorului? S-a văzut mai mult decât clar care le sunt intenţiile şi cât ţin cont de atenţionările ce le-au venit din toate părţile - Comisia de la Veneţia, ambasadori SUA şi UE, magistraţi, Strada etc.
Fix acest premier cu care doresc ONG-urile să se întâlnească este cel care zicea, în urmă cu puţin timp, că el înţelege din mişcările de stradă (după marşul la care au participat în Bucureşti peste 10000 de persoane) că trebuie să continue cu programul de guvernare, dar să explice mai bine ce face. Nu toţi avem memorie de peşte sau inteligenţă de primate... Ce sens are un dialog cu cineva rău intenţionat? Consider că o întâlnire acum cu şeful Executivului nu-i aduce decât lui avantaje (în lupta internă din partid), iar pe noi ne compromite", atrage atenţia tânăra care ţine să transmită că această întâlnire nu are loc în numele său, ca protestatar.