Ziua 246. "Cu aşa penali nu mai doarme nimeni liniştit. Suntem cu ochii pe ei!"

Suntem într-o etapă în care democraţia şi statul de drept - atacate pe toate fronturile de politicieni - trebuie apărate. Dacă românii nu vor acţiona în această direcţie nu doar că îşi vor merita soarta, dar de plătit vor plăti şi generaţiile viitoare, transmit protestatarii.
Protest
Protest (Epoch Times)

Urmaşi ai FSN-ului lui Iliescu, politicienii aflaţi acum la butoane dau atac după atac la adresa statului de drept şi a democraţiei. Mint, fură, corup tot, manipulează şi joacă tot timpul pe intimidare, iar acest lucru n-ar trebui permis de cetăţeni, transmit protestatarii, reveniţi pentru a 246-a seară consecutiv în Piaţa Victoriei.

În opinia unui protestatar, asistăm la o "încleştare ce durează de 28 de ani" însă actualii "aleşi" nu au cum să scape, finalul urmând să se scrie după ce politicienii vor încerca din nou o manevră precum OUG 13.

"Dragnea şi Tăriceanu sunt în atacul final asupra democraţiei, asupra statului de drept şi parcursului nostru european. Joacă cărţile finale, ultima lor mână înainte de a intra la puşcărie şi ei şi cohorta de penali din spatele lor. Sigur, România are de suferit, dar cred cu tărie că o să scăpăm de ei. Nu au cum să scape!

De la început au arătat cât de prost sunt pregătiţi în a deţine puterea, că puterea statală nu este ceva cu care să se poată descurca. Au dat imediat OUG 13, trezind imediat România. Acum o să repete aceeaşi figură sub altă formă legislativă şi asta este ultima lor mişcare înainte de şah- mat.

Nu au înţeles nimic despre români, se înşeală amarnic în ce priveşte ce înseamnă România pentru noi. Folosesc aceleaşi tactici fesniste ca acum 20 de ani, sub o altă formă de manifestare, dar sunt exact aceleaşi tactici. Mint, fură, corup tot, manipulează şi joacă tot timpul pe intimidare. Nu sunt adaptaţi la noua Românie!", susţine protestatarul.

Protest
Protest (Epoch Times)

Potrivit acestuia, urmaşii FSN-ului aflaţi acum la butoane sunt mult mai prost pregătiţi politic decât predecesorii lor şi vor fi îngropaţi de propria lor "strategie."

"Acum îi vedem, avem alte canale de comunicare, nu mai pot distorsiona adevărul aşa cum mergea la tovarăşu' Iliescu. Ei sunt mult, mult mai prost pregătiţi politic, strategic, practic joacă tot timpul, dar tot timpul la cacealma fără un suport solid în spate. Strategia asta nu ţine deloc, îi îngroapă pe fiecare zi. Pe fiecare zi trebuie să ţipe şi mai tare, trebuie să facă grozăvii şi mai mari şi ştim cu toţii unde duce asta.

La colapsul lor ca şi structură politică. Pare că au mici victorii, dar în realitate îşi dărâmă propriul eşafod electoral. Pensii pentru votanţi nu, salarii pentru votanţi nu, taxe mărite şi scumpiri da. Oamenii ăia văd şi ei şi au început să iasă în stradă. Profesorii, doctorii, până şi poliţişti, sindicatele toate sunt revoltate. Au luat atitudine, oamenii se trezesc şi reacţionează. Cu aşa penali nu mai doarme nimeni liniştit.

Suntem cu toţii cu ochii pe ei pentru această înfruntare finală, uniţi, încrezători că o să câştigăm un viitor mai bun pentru România şi o să zdrobim o dată pentru totdeauna plaga asta infectă care ne chinuie de 28 de ani. De data asta nu o să scape. Au mers mult prea departe şi sunt foarte nepregătiţi să facă asta", completează protestatarul.

Protest
Protest (Epoch Times)

Un alt protestatar critică faptul că, de la OUG 13 şi până acum, lucrurile par să se fi înrăutăţit. Astfel, după Guvern, Parlamentul, Avocatul Poporului, C.N.A. etc. şi mai recent şi C.C.R. au arătat că nu îşi propun să funcţioneze corect şi profesionist pentru scopurile pentru care sunt create.

"Ceea ce m-a scos în stradă şi în Piaţă acum 8-9 luni a fost indignarea provocată de ştirile că nişte politicieni intenţionează să se acopere prin lege pentru hoţie. Însă ceea ce m-a ţinut şi încă mă ţine aici a fost ceea ce a urmat şi încă se întâmplă.

În tot timpul de atunci până azi, pas cu pas, cam toate instituţiile publice controlate de PSD s-au încăpăţânat să se alăture aceluiaşi proiect malefic, insistând să mă facă să mă simt într-o ţară condusă de impostori sau, în cel mai „bun” caz, de incompetenţi.

După Guvern, pe rând, Parlamentul, Avocatul Poporului, C.N.A. etc., iar mai recent, din păcate, şi C.C.R., demonstrează prin ceea ce fac că nu îşi propun să funcţioneze corect şi profesionist pentru scopurile pentru care sunt create şi finanţate ca instituţii, ci intenţionează să servească acelaşi proiect de acoperire a celor care au probleme cu legea.

După încă un val de revoltă cauzat de intenţia de modificare a legilor anticorupţie în Senat acum câteva luni, am avut de curând noile iniţiative legislative ale Guvernului prin Ministrul Justiţiei, în acelaşi timp în care un Ministru al Educaţiei îşi recunoaşte sau nu gestionarea falimentară a chestiunii manualelor nefiind în stare măcar să se exprime corect în limba română.

De azi avem o nouă bomboană pe colivă: în premieră în România, o instanţă confirmă faptul că însăşi Curtea Constituţională a încălcat legea, ba chiar Constituţia pe care trebuie să o apere. Această senzaţie, că avem de-a face cu lupi instalaţi ca paznici la oi, face să se strângă carnea pe mine", susţine protestatarul.

Ori, ceea ce se întâmplă arată clar că democraţia şi statul de drept nu se pot "apăra" singure ci trebuie apărate şi protejate de cetăţeni, mai transmite tânărul.

Protest
Protest (Epoch Times)

"În acest moment mă interesează în special două lucruri concrete: 1. Să văd în cât timp preşedintele C.C.R. măcar declară ceva despre demisia sa, aşa cum cred că s-ar întâmpla într-o ţară europeană civilizată 2. Să văd mai mulţi români că nu ignoră astfel de fapte văzându-şi de vieţile domestice, ci se interesează şi reacţionează. Cred că suntem într-o etapă delicată în care democraţia şi statul de drept nu sunt de lăsat să se apere şi să se descurce singure.

Dacă vom acţiona ca o comunitate care în marea ei majoritate ignoră asta, mi-e teamă că ne vom merita soarta, însă din păcate vor fi afectate şi generaţiile următoare, care acum nu pot face mare lucru. Cam la fel cum s-a întâmplat şi în anii ’40-’50, când se instala şi se cuibărea tot mai sigur şi confortabil comunismul. Iar ceea ce a urmat nu este încă reparat complet nici azi, după 70-80 de ani şi atâtea generaţii", concluzionează protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne