Ziua 238. "Ăsta este nivelul PSD-ALDE: fură şi strigă hoţul"

"Îndrăzneşte să crezi în România", ne îndemna cândva PSD, pentru ca apoi să-şi bată joc de ţară furând, minţind, înşelând, acuză protestatarii, reveniţi, pentru a 238-a seară consecutiv, în Piaţa Victoriei.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii au revenit, pentru a 238-a seară lângă Guvern, animaţi de speranţa că, în curând, Liviu Dragnea va dispărea de pe scena politicii româneşti, tras la fund de dosarul Belina.

Indignaţi că de la venirea la guvernare şi până acum politicienii la putere s-au preocupat doar de furat şi de eliberat corupţi, oamenii acuză noile tentative de manipulare menite să salveze imaginea şi, dacă s-ar putea, şi pielea lui Liviu Dragnea, despre care mai toată lumea afirmă că este principalul beneficiar al afacerii Belina.

"După ce au fost "hăituiţi" de Soros astă-iarnă, infractorii penali din PSD şi ALDE inventează acum alţi inamici. Odată cu dosarul Belina, Dragnea şi cooperativa lui de prostit mase apar la televizor văicărindu-se ca nişte fete mari că sunt vânaţi de DNA, că ei, infractorii, nu pot să fure că, pac! apar şi dosarele. Cât de prost să fii să îţi faci singur reclamă că ai furat şi că apoi ţi se face dosar penal!

Îmi aduc aminte un episod dintr-o piaţă de provincie, un şuţ de buzunare fusese prins cu mâna în buzunar şi tot el striga împreună cu cei de pe lângă el "Hoţii, hoţii!". Ăsta este nivelul PSD-ALDE, şuţ de buzunare cu tupeu penal. Fură şi strigă hoţul. Nu tu discurs politic, nu tu moralitate, nu tu demisii ale ţapilor ispăşitori. Nimic, borfaşii ies cu pieptul în faţă şi cu fustele în cap ca nişte tauri în spume. Se reped asupra adversarilor cu pumnii, cu vorbe grele, cu mitocănii, cu minciuni şi tot felul de grozăvii.

Băieţei, că nu pot să le spun altfel, nu aţi crescut deloc politic, chiar dacă sunteţi între politicieni, aţi rămas tot şuţi de buzunare, tot aceeaşi şcoală, încercaţi să o aplicaţi şi la nivel politic", spune protestatarul,

Protest
Protest (Epoch Times)

Potrivit participantului la protest, indiferent de tertipurile liderilor PSD, oamenii tot văd că au de a face cu "o şleahtă de penali încolţiţi şi îngropaţi în propriile furturi, în propria mizerie politică."

"Nu faceţi decât să împroşcaţi cu noroi în imaginea României, aia frumoase pe care tot consilierii voştri israelieni ne invitau să îndrăznim să credem în ea. Gunoaiele voastre ies la suprafaţă de fiecare dată, ies la TV, ies în media online pentru a arăta întregii lumi că PSD este un partid de tâlhari la drumul mare cărora nu le este frică să fure şi să arunce cu vorbe în alţii!", acuză protestatarul.

Un alt protestatar remarcă faptul că principala problemă a celor ce ne conduc este mentalitatea, ilustrativă fiind declaraţia făcută astăzi de Robert Negoiţă, primarul sectorului 3, care afirma că toată lumea are "într-un fel sau altul" dosare penale în România şi i se părea de neconceput să se retragă toţi din viaţa publică pe acest motiv.

Protest
Protest (Epoch Times)

O altă dovadă că politicienii se văd cumva deasupra legii e faptul că PSD a anunţat că va face scut în jurul lui Shhaideh şi Plumb - implicate în dosarul Belina - , remarcă protestatarul.

"Se fac opt luni de când politicienii care au câştigat alegerile ne-au scos în stradă pe mai mulţi. Opt luni, ieşind zilnic, înseamnă mult. Nu aveam idee cât înseamnă de fapt. Însă pe măsură ce treceau zilele, aceiaşi politicieni parcă se încăpăţânau să mai facă încă ceva pentru a ne convinge că nu s-au hotărât să îşi vadă pur şi simplu de treabă, în loc să îşi urmărească mai ales agendele personale şi interesele apropiaţilor de partid. Şi ne reconfirmă în continuare că sunt interesaţi în primul rând de acces la butoanele puterii, de driblarea justiţiei şi de bugetele publice, de unde nu s-ar îndepărta indiferent de ticăloşiile făcute şi dezvăluite.

Dintre exemplele recente, desigur că unii dintre noi resimţim clocote auzind că în cazul ministreselor Shaideh şi Plumb cei din PSD fac din nou zid de solidaritate şi nu permit clarificarea situaţiei în justiţie. Însă, mai vine ca o bomboana pe colivă şi declaraţia de azi a primarului PSD de la Sectorul 3 - Robert Negoiţă, care dă de înţeles că, oricum, toţi au probleme penale şi i se pare de neconceput să se retragă toţi din viaţa publică.

Asta mi se pare o problemă principală a acestor politicieni. Mentalitatea. Faptul că nu sunt în stare să îşi imagineze un alt mod de a face în administraţie. Mi se pare un tupeu de neacceptat să iasă public cu o declaraţie sau o aluzie de genul "oricum noi toţi avem probleme cu legea, însă nu se poate fără noi, dacă ne retragem toţi nu ar avea cine să se ocupe de administraţie". Şi la fel ca el sunt mai mulţi politruci. Care îşi imaginează că se adresează unora care nu îşi folosesc discernământul şi iau de bune toate trăznăile pe care le emit ei.

Pe lângă incompetenţă şi impostură, se pare că nu sunt în stare nici să se conecteze corect la realitate. Mă rog, noi vom rezista şi vom insista să se conecteze. Îi vom conecta noi pe ei la realitate. S-au mai văzut cazuri. De aceeaşi mentalitate cred că sufereau şi de-alde Radu Mazăre sau Adrian Năstase. Care, spre deosebire de cei de azi, neavând antecedente, poate se credeau un fel de faraoni intangibili. Apoi au descoperit, poate stupefiaţi, ce gust are experienţa de a plăti pentru ceea ce ai făcut. Noi ne vom vedea în continuare de drumul nostru, pe care îl vrem tot european", spune protestatarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne