Ziua 174. "CCR Dragnea nu e CeCeRem noi!" Marş dinspre punctul 0 al democraţiei spre CCR

Cetăţenii nu pot asista fără replică atunci când CCR ajunge să fie folosită de Putere ca furnizor de justificări pentru legi în favoarea corupţiei, transmit participanţii la marş.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

UPDATE: Dinspre Ministerul Justiţiei protestatarii au pornit spre CCR, cu o oprire în faţa Parchetului General, unde s-au strigat mesaje de susţinere pentru Procurorul General, Augustin Lazăr şi s-a cântat imnul.

Ajunţi la punctul terminus - CCR- protestatarii şi-au scandat nemulţumirea, după care marşul a luat final.

* * *

UPDATE: "Justiţie, nu corupţie!" şi "Ruşine să vă fie!", au scandat protestatarii ajunşi în faţa Ministerului Justiţiei, în jurul orei 21.25.

* * *

UPDATE: "Justiţie, nu corupţie!" şi "Ruşine să vă fie!", au scandat protestatarii ajunşi în faţa Ministerului Justiţiei, în jurul orei 21.25.

* * *

UPDATE: În jurul orei 20.40, protestatarii au pornit în marş spre CCR şi Ministerul Justiţiei. Înainte de aceasta, cei aproximativ 150 de protestatari au păstrat un moment de reculegere în memoria poliţistului mort la datorie, Sorin Vezeteu. Se scandează putenic: ''Uniţi salvăm toată România'', ''Ieşiţi din casă dacă vă pasă!'', "România, trezeşte-te!", "NU vrem să fim o naţie de hoţi!", "Jos Tăriceanu, Dragnea şi Dorneanu!", ''Nu scăpaţi!''.

* * *

UPDATE: De la portavoce se scandează: ''Uniţi salvăm toată România'', ''PSD, ciuma roşie'', ''CCR, sluga PSD'', ''Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!'', ''Justiţie, nu corupţie!'', ''România cere fără graţiere!'', ''DNA să vină să vă ia!''.

"Cei care s-au ocupat de OUG 13 par să nu se oprească, ei îşi continuă un program şi pe măsură ce lucrurile se derulează vedem că este o mişcare ce nu se întâmplă doar la noi. Ne uităm şi în Polonia unde se întâmplă aceleaşi lucruri, ne uităm în Ungaria, ne uităm în Moldova şi aşa mai departe.

Trăim nişte vremuri interesante, ca să le spun aşa, în care se încearcă un atac asupra democraţiilor şi asupra statelor în care domnia legii ar trebui să fie modul după care ne trăim cu toţii vieţile. Este o influenţă, probabil din partea Rusiei, care încearcă să ne întoarcă puţin în trecut, la vechile dictaturi şi la vechile moduri de dominare a societăţii şi de parazitare a energiei oamenilor care muncesc, de către o clasă privilegiată", a declarat un protestatar.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

"Îmi doresc, ca cetătean român, îmi doresc foarte, foarte mult ca cei care sunt în Curtea Constitutională să îşi facă treaba, pentru că treaba dânşilor este să spună dacă o lege este sau nu constituţională, fără a veni şi a induce direcţii politice. Îmi doresc doar să acţioneze strict pentru ce a fost creată şi să trăim într-o tară democratică şi să avem un viitor nu roşu", a precizat un alt participant la protest.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

* * *

Câteva zeci de persoane se strânseseră în jurul orei 19.30 în Piaţa Universităţii, punct de plecare al unui nou marş, organizat în semn de protest faţă de "deciziile aberante luate de Curtea Constituţională a României în ultima perioadă". Se scandează puternic "NU vrem să fim o naţie de hoţi!".

Intitulat simbolic "CCR Dragnea nu e CeCeRem noi!", marşul este o expresie a nemulţumirii protestatarilor faţă de faptul că CCR pare să lucreze mai degrabă în favoarea corupţilor decât în favoarea cetăţenilor.

"Curtea Constituţională este, poate, cea mai importantă, deoarece deciziile sale produc efecte ireversibile, pe termen foarte lung. Este şi o instituţie aflată într-o poziţie privilegiată, aproape lipsită de organisme de control. Nu putem asista fără replică atunci când Curtea stabileşte praguri pentru hoţie, când cântăreşte faptele în bani şi nu în pericolul social şi moral pe care îl reprezintă sau îl pot reprezenta în viitor sau când consfinţeşte cenzura şi îi interzice unuia dintre membrii săi dreptul la opinie separată. Noi, cei care nu suntem plecaţi în vacanţă în afara Bucureştiului, trebuie să realizăm că, poate mai mult decât alte proteste, marşul de duminică se referă la viitorul nostru. Dacă binele, mintea şi spiritul nostru civic îşi iau vacanţă, răul va profita să fie mai harnic ca oricând!", transmite o protestatară.

Un alt participant la marş acuză politizarea CCR de către Dragnea şi "gaşca" lui, care se folosesc de deciziile Curţii pentru a da legi şi a pune presiune pe instituţii. În aceste condiţii, cetăţenii trebuie să-şi unească forţele pentru a stopa invazia Roşie, transmite un alt protestatar.

La sfârşitul lui ianuarie a apărut binecunoscuta OUG13 în România şi, mulţumită românilor, care au reacţionat, Ciuma Roşie a făcut un mic pas înapoi. S-au repoziţionat şi au început să împartă mizeria de OUG13 în Parlament şi să atenteze la Justiţie, Justiţie care nu le face jocul. Parcă la o ’’scurtă comandă’’, se declanşează la Nord-Vest de noi aceeaşi mişcare, în Polonia, mişcare susţinută de către tovarăşul Orban, nu Ludovic, ci Viktor de la BUDA, şi noi trebuie să fim foarte atenţi şi să susţinem Mişcarea de Protest din Polonia din punctul meu de vedere.

Astăzi discutăm despre CeCeRe, instituţie pe care Livache şi gaşca lui au politizat-o şi pe care o folosesc pentru a-şi da legi şi de a pune presiune pe alte instituţii. De ce CeCeRe Poporul este diferit decât CeCeRe Dragnea? Este simplu, atâta timp cât Condamnatul şi Penalii vor să scape de fapte, iar noi solicităm ’’Justiţie nu Corupţie’’ şi ’’Să nu fim o Naţie de Hoţi’’.

Astăzi ne întâlnim la km 0 al DEMOCRATIEI din România şi vrem să ne ’’plimbăm’’ până la CeCeRe şi MJ pentru a le transmite să nu mai facă jocul politic al PSD&ALDE, joc de pe urma căruia vor beneficia şi alţi corupţi din alte partide. Săptămâna asta "Duamna secretară" a folosit Jandarmeria pentru a ’’intimida’’ protestatarii #rezist, cu amenzi de ordinul miilor, iar Jandarmeria nu se dezminte şi acţionează la ordin. Vă aşteptăm la Fântânile de la Universitate pentru a ne plimba împreună aşa cum am făcut-o din Ianuarie încoace. Doar împreună reuşim să stopăm invazia Roşie, români frumoşi!", transmite protestatarul.

Redăm motivele ce au stat la baza iniţierii marşului, transmise redacţiei Epoch Times de comunitatea Rezistenţa de pe Facebook.

"CCR a obligat Parlamentul să impună prag la abuzul în serviciu, încălcându-şi grav atribuţiile. Judecătoarea Livia Stanciu a precizat în opinie concurentă că CCR nu poate impune obligaţii unor autorităţi publice câtă vreme ea însăşi, în cuprinsul aceleiaşi decizii, a constatat că nu este competentă să o facă."

Ulterior, Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, şi-a arogat, printr-o hotărâre publicată tot #noapteacahoţii, un drept pe care nu i-l dă nici legea, nici Constituţia: acela de a cenzura opinia dizidentă a unei judecătoare a Curţii, Livia Stanciu, creând astfel un precedent extrem de periculos. Atâta timp cât Preşedintele CCR este membru marcant al PSD şi apropiat de Ion Iliescu, deciziile Curţii Constituţionale nu vor fi niciodată obiective, ci vor urmări un singur scop: acela de a servi interesele corupţilor din coaliţia majoritară, în frunte cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, unul condamnat definitiv, celălalt inculpat într-un dosar penal.

Dezincriminarea parţială sau totală a infracţiunilor de corupţie (dare şi luare de mită, trafic de influenţă) sau de serviciu (abuz, neglijenţă, incompatibilităţi, conflict de interese) îi afectează direct pe cetăţenii simpli, care, odată dezincriminate aceste fapte, nici măcar nu vor mai afla că sunt victime", au precizat iniţiatorii evenimentului.