Ziua 141. "Este strigător la cer ce vor să facă acum, lucruri care generează conflicte între români şi unguri în Transilvania"

Guvernanţilor "mutanţi" nu le pasă de naţiune, de oamenii ţării, ci îşi văd doar de interesul propriu, susţin protestatarii #rezist, reveniţi în Piaţă cu speranţa că, prin implicare, prin spirit civic, România va putea fi readusă pe făgaşul normalităţii.
Protest
Protest (Epoch Times)

Protestatarii au revenit, a 141-a seară consecutiv lângă Guvernul pentru al cărui control Dragnea şi Grindeanu au aruncat din nou ţara în haos, declanşând o halucinantă criză politică.

În opinia protestatarilor, PSD a demonstrat că poate sacrifica oricând interesul ţării pentru protejarea intereselor unei clici, motiv pentru care se impune ca rezistenţa în stradă să continue. Şi cum cei de la Putere au transformat România "în ţara tuturor celor mai nemernice posibilităţi", protestatarii le cer celor de acasă, celor care le pasă de viitorul acestei naţii, să aleagă să fie parte activă a societăţii, să se implice în schimbare.

Protest
Protest (Epoch Times)

"După 141 de zile mă scoate din casă neruşinarea celor care au transformat România în ţara tuturor celor mai nemernice posibilităţi, care continuă să lucreze contra adevărului, a dreptăţii, a legii, a bunului-simţ. Mă scoate din casă încrederea că cei mai mulţi români nu sunt laşi, ci doar puţin adormiţi. Mă scoate din casă legătura cu pământul şi neamul acesta greu încercat, pe care nu vreau să le las în voia sorţii. Mă scoate din casă speranţa că exemplul nostru, al celor ce ne putem numi deja prieteni sau mai curând camarazi după atâtea zile de protest, va fi urmat de ceilalţi, din ce în ce mai mulţi, care vor alege să fie partea activă a societăţii, nu neapărat în stradă, dar activi benefic social oriunde s-ar afla", transmite o protestatară.

O altă participantă la protest reaminteşte şi ea că liderii PSD au demonstrat o dată în plus, prin negocierile cu UDMR, că sunt dispuşi să sacrifice oricând interesul naţional pentru interese meschine de grup. De asemenea, protestatara remarcă faptul că în sesiunea parlamentară ce a trecut, aleşii au lucrat doar să-şi apere libertatea şi să-şi majoreze veniturile.

"141 de zile de protest şi trei marşuri premergătoare pentru justiţie, stat de drept şi fără penali în funcţii publice. #rezist a intrat deja în istorie, a focalizat o mulţime de emoţii, speranţe, frustrări şi dezamăgiri, toate din dorinţa de schimbare şi normalitate. Opinia mea este că am incomodat dar nu am reuşit să determinăm clasa politică să servească adevăratele interese ale naţiei române care i-a ales.

Protest
Protest (Epoch Times)

Noi, cei din Piaţă am reprezentat şi speranţele prietenilor noştri din diaspora care de multe ori m-au rugat să scriu lozinci şi să strig şi pentru ei. Suntem precum atleţii. Alergătorii de cursă lungă bine determinaţi care nu au varianta abandonului. Nu putem înceta protestul pentru că ce se întâmplă acum depăşeşte orice închipuire.

Mai sunt două săptămâni şi se încheie sesiunea parlamentară care nu a urmărit nimic altceva decât să-şi majoreze substanţial salariile şi să-şi apere libertatea şi averea modificând aberant legislaţia anticorupţie. Este strigător la cer ce vor să facă acum, lucruri care generează conflicte între români şi unguri în Transilvania . În ultimul moment au anulat promisiunile făcute UDMR dar şi tentativa trebuie pedepsită. Este cert că acest PSD, prin liderii aleşi, oricând sunt dispuşi să sacrifice interesul naţional pentru interese meschine, de grup", susţine protestatara.

La rândul său, un protestatar atrage atenţia că niciun guvernant (cu foarte mici excepţii) nu îşi poate justifica averea şi că cei care ne conduc fac trafic de influenţă şi îşi vând onoarea. În România se pot face totuşi lucruri prin stăruinţă şi implicare, transmite protestatarul - Niculae Rădulescu Dobrogea, preşedinte al Eco-Civica, ONG vârf de lance în lupta pentru protecţia mediului.

Protest
Protest (Epoch Times)

"Nu pot rămâne pasiv la acţiunile acestor "guvernanţi mutanţi" care îşi fac mendrele doar în interesul lor personal. Nu le pasă de naţiune. De oamenii ţării. De natură, de biodiversitate, de calitatea aerului. Nici un guvernant nu-şi poate justifica averea (cu foarte mici excepţii), ca de altfel aproape nici un politician.

Dacă intri în politică, începi să te prostituezi. Fără excepţie îşi fac favoruri, trafichează influenţa şi îşi vând onoare. Manifestez şi voi manifesta împotriva celor fără onoare. Faptul că de 25 de ani sunt pastorul ONG-ului Eco-Civica, având sute şi chiar mii de intervenţii în favoarea mediului din România, e dovada că în România se mai poate realiza ceva şi prin promovarea normalităţii şi a echilibrului. Piaţa Victoriei, aşa cum a fost şi Piaţa Universităţii, mă stimulează în speranţa mea de a pune România pe un făgaş al normalităţii...", declară protestatarul.

Protest
Protest (Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne