Dragnea mai primeşte un respiro în procesul de corupţie. Noul termen, la începutul toamnei

Dragnea i-a dezamăgit pe protestatarii din Piaţa Victoriei care-l aşteptau în faţa Înaltei Curţi şi nu s-a prezentat la proces. În lipsa lui, un inculpat şi-a recunoscut vinovăţia iar judecătorii au fixat un nou termen abia în toamnă, timp suficient ca Dragnea să mai schimbe un guvern.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
20.06.2017

Următorul termen în procesul de corupţie al lui Liviu Dragnea va fi pe 5 septembrie, au stabilit judecătorii Înaltei Curţi. La data respectivă va fi audiată Rodica Milos iar fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, trebuie să îşi precizeze poziţia procesuală, relatează Agerpres.

Deşi aşteptat de protestatarii #rezist care i-au pregătit o întâmpinare "pe cinste", Dragnea nu s-a prezentat la termenul de astăzi. S-a prezentat însă un alt inculpat - Constantin Balaban, fost şef al Complexului de servicii destinate copilului şi familiei din Alexandria şi fost şef al filialei de tineret a PSD - care a declarat că nu a luat nicio măsură în cazul celor două angajate care lucrau de fapt la PSD Teleorman şi chiar a semnat în fals acte "de frică" să nu fie dat afară.

"Mi-a fost frică că o să îmi pierd serviciul, de aceea am semnat acele acte. Adică să nu fiu dat afară de directoarea Floarea Alesu. Aceasta mi-a spus că nu este treaba mea să mă interesez de situaţia Adrianei Botorogeanu. Nu contest întocmirea înscrisurilor. Ca orice om, mi-a fost frică că o să îmi pierd serviciul (...). Mulţi colegi din cadrul DGASPC Teleorman erau agitaţi pentru că li se cerea să întocmească diverse documente. Ştiam că Botorogeanu făcea parte din PSD, pentru că şi eu făceam parte din partid. Nu ştiu dacă ea era susţinută de cineva. Au fost persoane în Direcţie care şi-au arătat nemulţumirea că Botorogeanu nu venea la serviciu, dar aceste nemulţumiri au apărut după ce ea şi-a dat demisia în aprilie 2014", a precizat Constantin Balaban, care a subliniat că a fost schimbat din funcţie după ce a dat declaraţie la DNA în acest dosar.

Reamintim că liderul PSD a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârşirea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, a infracţiunilor de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual.

Potrivit procurorilor DNA, Dragnea a intervenit pentru menţinerea în funcţie şi plata drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deşi ştia că acestea lucrau de fapt în cadrul organizaţiei PSD Teleorman. Procurorii susţin că cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfăşurându-şi de fapt activitatea la sediul organizaţiei judeţene PSD Teleorman.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor