Ziua 121: "Clasa politică trebuie să înţeleagă că românii s-au trezit!"

La patru luni de la adoptarea, "noaptea, ca hoţii", a OUG 13, protestatarii continuă să #reziste lângă Guvern, cerând demisia celor care au preferat să se pună în slujba corupţilor, nu a cetăţenilor "care plătesc taxe, care sunt cinstiţi" şi vor să trăiască într-o ţară curată.
Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Sătui să fie conduşi de politicieni "fără valori morale" şi care nu-i respectă pe români, protestatarii au revenit în Piaţa Victoriei, pentru a ţine aprinsă "flacăra rezistenţei" lângă Guvern, căruia îi cer neîncetat demisia, de 121 de zile.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Indignaţi că cei care au mutilat, "noaptea, ca hoţii", Codurile Penale în favoarea corupţilor sunt încă la putere, de unde continuă să dea legi strâmbe, protestatarii transmit, prin prezenţa lor, că "încă stau în picioare" şi se împotrivesc abuzului, hoţiei, lipsei de patriotism. De asemenea, prin venitul în Piaţă, prin cântatul imnului în timp ce telefoanele mobile luminează în noapte, protestatarii transmit că nu şi-au pierdut speranţa într-un viitor mai bun.

Clasa politică trebuie să înţeleagă că românii s-au trezit, transmite aşadar o protestatară:

"M-am săturat de aşa-zisul patriotism al majorităţii politicienilor din România! Este atât de evident că lucrurile nu stau aşa, pentru că urmăresc doar realizarea propriilor interese. Un patriot este o persoană cinstită, onestă, curată din punct de vedere moral, cu valori politice sănătoase, care iubeşte şi respectă atât pământul ţării cât şi oamenii ei. Desigur că subiectul poate fi dezvoltat foarte mult, însă ceea ce am dorit a sublinia este faptul că la politicienii români nu văd aceste însuşiri.

Cunosc, de asemenea, că şi în alte ţări civilizate există derapaje, însă în România acestea nu au încetat de câteva zeci de ani. Am trăit cu linişte în suflet şi speranţă de bine în timpul guvernării Cioloş. Ştiam că i se vor pune piedici de către "partidele cheie" ale României, căci aşa sunt făcute să funcţioneze. Reuşesc foarte uşor să se unească şi să voteze în unanimitate "nu", chiar dacă proiectul este unul benefic acestei ţări. Spre surprinderea mea, acelaşi lucru s-a întâmplat de curând, când au votat împotriva începerii urmăririi penale a unui deputat PSD. De ce nu lasă justiţia să îşi ducă ancheta la bun sfârşit? Pentru că sunt toţi la fel!

Un alt eveniment este cel în care PNL- ul s-a abţinut în momentul votului de schimbare a legii despre tăierile ilegale de păduri date de Guvernul Cioloş. Cei ce au votat cu acest partid au nevoie de abţinerile acestora? Nu ne este suficient că avem PSD, ALDE, PMP etc? Sunt 4 luni de când o parte a protestatarilor #insistă ca acest Guvern să demisioneze, să îşi asume lipsa de competenţă a miniştrilor. Sunt 4 luni de când aşteptăm acest moment! Şi da, sunt mândră că sunt româncă!", declară protestatara #rezist.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

La rândul său, un alt protestatar acuză sfidarea din partea guvernanţilor care, timp de 4 luni, nu au încercat un dialog cu cetăţenii din Piaţă şi critică nesfârşitele atacuri la adresa Justiţiei din partea celor la putere.

"Cine credea că o să ajungem în acest punct? Suntem de 4 luni de zile în stradă, până acum, nimeni din actualul guvern nu a avut un dialog deschis cu noi. Sunt prea preţioşi, nu au timp pentru cetăţenii care plătesc taxe, care sunt cinstiţi şi vor să trăiască într-o ţară fără corupţie. 4 luni de zile în care am asistat la încercările disperate, ale condamnaţilor din partide, de a scăpa basma curată, la atacurile către justiţie, la furturi masive din toate domeniile, împrumuturi nejustificate, ignoranţă, sfidare, lista este interminabilă, mă aştept la orice. Nici măcar nu respectă programa guvernamentală, ce să mai zic de promisiunile din campanie, sunt plin de "laude" la adresa lor. În schimb, au reuşit să unească românii şi să le trezească spiritul civic. Vom scăpa cât mai curând de acest sistem putrezit", spune protestatarul.

Un alt protestatar rememorează lunile care au trecut, de la adoptarea OUG 13, arătând că tot acest timp în care cetăţenii şi-au pus viaţa personală în cui pentru a putea veni seară de seară în Piaţă, politicieni au demonstrat din nou şi din nou că nu dau înapoi şi că vor să păcălească şi să fure.

"Se împlinesc patru luni de când au început protestele din Piaţa Victoriei în urma emiterii OUG13. Am ieşit pe 31 ianuarie, chiar înainte să se termine conferinţa de presă a ministrului Justiţiei de atunci, actual vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor... Eram în pijama, mă uitam la televizor, m-am îmbrăcat în 30 de secunde şi am ieşit pe uşă. M-am urcat în maşină şi am ajuns în Piaţă în timp record. Nu încurajez pe nimeni să meargă cu maşina cum am mers eu în seara aceea.

Protest
Protest (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Pentru că picase Facebook, voit sau nu, în funcţie de cât credem în teorii ale conspiraţiei, mi-am alertat încă de pe drum toţi prietenii cu care mai fusesem la marşuri, prin Whatsapp şi sms. Unii dormeau deja, unii nu ştiau ce se întâmplă. În Piaţă mai erau cel mult 20 de oameni când am ajuns. Simţeam că îmi plesneşte ceva la cap de nervi, aveam impresia că suntem bătaia lor de joc şi că ne calcă în picioare.

Am început să strig „Hoţii!” la gardul guvernului. Apoi şi alţii. Apoi s-au strâns tot mai mulţi oameni în Piaţă. Au venit şi prietenii pe care îi alertasem. Am hotărât la un moment dat să mergem la ieşirea pentru maşini de pe strada Paris şi să veghem când ies miniştrii...

Au trecut patru luni... Am fost aproape în fiecare zi în Piaţă. Am serviciu. Ba chiar fac mai multe lucruri ca să îmi câştig existenţa. Nu sunt nici asistat social, nici şomer cum cred unii care îi hulesc pe cei care încă se strâng în Piaţa Victoriei. La fel sunt majoritatea celor care vin seară de seară; oameni educaţi, cu studii, oameni care muncesc. De multe ori sunt întrebat de familie de ce se mai iese în Piaţă. Prietenii exclamă atunci când le spun că seara merg la Victoriei „Mai e ceva acolo?”. Mai este!
Protest
Protest (Mihut Savu / Epoch Times)

În astea patru luni, politicienii, aceiaşi de 27 de ani, ne-au arătat că ei nu dau înapoi şi sub diverse forme, vor din nou să ne păcălească, să ne fure. Ba chiar o fac, prin promovarea unor legi care în opinia mea nu servesc interesul poporului. Deşi am rămas destul de puţini care venim seară de seară în Piaţa Victoriei, am rămas pentru a semnaliza că suntem acolo. Că nu ne-am pierdut încrederea într-un viitor mai bun pentru ţara asta. Şi pentru ca politicienii să ne vadă că încă stăm în picioare acolo şi ne împotrivim măsurilor „nefericite” pe care le iau ei. Nu vrem să fim o naţie de hoţi!”, transmite protestatarul.
La rândul său, o manifestantă se întreabă dacă "vom ajunge oare ca, la termenul de nouă luni, să naştem o generaţie de cetăţeni implicaţi şi responsabili".
"Daca da, merită să mai stau în Piaţa Victoriei încă cinci luni de acum încolo!", a adăugat protestatara.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne