Zilele lui Iordache sunt numărate

Zilele lui Florin Iordache - artizanul controversatelor "ordonanţe-elefant" care au scos 600.000 de români în stradă - în fruntea Ministerului Justiţiei, sunt numărate.
Florin Iordache(PSD),
Florin Iordache(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

O decizie oficială în ceea ce îl priveşte pe ministrul Justiţiei, Florin Iordache, va fi luată miercuri seară sau cel mai târziu joi, după ce va fi adoptat bugetul pe 2017 şi după dezbaterea moţiunii de cenzură depusă de cei de la PNL şi USR, a anunţat luni, la Palatul Parlamentului, premierul Sorin Grindeanu.

"Am spus că o să treacă cele două zile în care se discută - în prima bugetul, în cea de a doua moţiunea de cenzură. E normal să rămână la dezbaterea moţiunii de cenzură, urmând ca miercuri seara - joi să ia decizia sau să iau decizia. La Ministerul Justiţiei este şi o situaţie aparte. Sunt posturile de secretar de stat libere. De asemenea, dacă ar pleca ministrul, s-ar vacanta aproape toate funcţiile de conducere din cadrul ministerului.

Mi se pare normal, lucrând la buget domnul ministru Iordache, la bugetul Ministerului Justiţiei, să stea inclusiv mâine pentru vot, pentru tot ceea ce înseamnă amendamente, pentru toate aceste lucruri. Şi, bineînţeles, mi se pare normal inclusiv la moţiunea de cenzură, fiind unul din actorii evenimentelor din ultimele zile sau săptămâni", a precizat Grindeanu, citat de Agerpres.

Primul ministru a confirmat că aşteaptă demisia lui Iordache. "Sau demiterea", a completat şeful Executivului.