Zi cu suspans pentru Truică şi prinţul Paul. Cei doi află dacă merg la "Beciul Domnesc"

Fostul şef de cabinet al lui Adrian Năstase, Remus Truică şi Paul Al României află luni dacă-şi vor petrece sărbătorile de iarna după gratii sau în confortul domiciililor personale
Prinţul Paul (printulpaulderomania.ro)
Loredana Diacu
21.12.2015

UPDATE. Remus Truică şi Robert Roşu rămân în arest la domiciliu, iar Dan Andronic, Marius Marcovici şi Lucian Mateescu sub control judiciar, au decis luni, în mod definitiv, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, respingând astfel toate contestaţiile depuse în acest caz.

Prinţul Paul va fi cercetat în continuare în arest la domiciliu, instanţa respingând contestaţia DNA faţă de decizia luată anterior în acest sens de Curtea de Apel Braşov.

* * *

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie urmează să se pronunţe în cazul contestaţiei DNA faţă de decizia de a-i plasa pe cei doi în arest la domiciliu în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Băneasa. Judecătorii au decis să amâne luarea unei decizii săptămâna trecută.

Decizia de luni va fi definitivă.

Procurorii DNA susţin că Remus Truică se află în centrul unui grup infracţional format din Benjamin Steinmetz, Tal Silberstein, Shimon Shevez, Dan Andronic, Marius Marcovici, Lucian Mateescu şi avocatul Robert Roşu.

La rândul său, prinţul Paul ar fi avut o contribuţie esenţială la săvârşirea faptelor de corupţie din dosar, "având în vedere că întreaga activitate infracţională în cauză a fost generată de inculpat, care a dorit prin orice mijloace să intre în posesia respectivelor bunuri, pentru care însă nu îndeplinea condiţiile legii pentru a le putea revendica".

Inculpaţii sunt acuzaţi că au reuşit să obţină retrocedarea ilegală în natură a Fermei Regale Băneasa, producând bugetului de stat un prejudiciu de peste 135 milioane de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor