Zeci de plângeri împotriva lui Ponta, trimise la Parchet

Peste 30 de persoane au trimis reclamaţii la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vineri, până la orele prânzului. Ei au cerut magistraţilor să analizeze situaţia creată de premierul Victor Ponta şi ministrul de Externe, Andrei Marga, care au plecat la Bruxelles în locul lui Băsescu.
(photos.com)
Cristina Boiangiu
29.06.2012

Peste 30 de persoane au trimis reclamaţii la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, vineri, până la orele prânzului. Ei au cerut magistraţilor să analizeze situaţia creată de premierul Victor Ponta şi ministrul de Externe, Andrei Marga, care au plecat la Bruxelles în locul lui Băsescu.

Angajaţii ÎCCJ urmează să le analizeze, să le înregistreze şi să le repartizeze procurorilor pentru verificări. Persoanele care au depus plângeri reclamă plecarea lui Victor Ponta la Bruxelles în locul preşedintelui, deşi printr-o decizie Curtea Constituţională a tranşat această chestiune în favoarea lui Băsescu. Autorii sesizărilor nu au încadrat faptele reclamate în prevederile vreunei infracţiuni.

Una dintre plângeri a fost depusă de o persoană de 70 de ani, care nu şi-a precizat numele, un alt reclamant a declarat că locuieşte la Hiroshima.

Curtea Constituţională a decis ca preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, prim-ministrului. Numai că această delegare nu a fost acordată, cu toate că premierul a fost cel care a reprezentat România la Bruxelles.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că, pentru prima dată în opt ani de mandat a fost "împiedicat" să îşi exercite atribuţiile constituţionale. El a spus că a luat decizia de a nu merge la Bruxelles pentru că ar fi fost "o situaţie stânjenitoare" şi pentru că nu a vrut să fie afectată "buna reputaţie" pe care România şi-a creat-o la Consiliul European în ultimii opt ani de când a asigurat el reprezentarea.

"Această reputaţie pe care ne-am construit-o ar fi fost pusă sub semnul întrebării dacă astăzi la Bruxelles am fi mers doi delegaţi. Ar fi fost o situaţie stânjenitoare şi eu cred că într-un moment în care nu numai UE aşteaptă foarte mult de la acest Consiliu, dar toată lumea este focusată pe acest Consiliu, o stânjenitoare dispută între preşedinte şi premier nu ar fi făcut numai înconjurul Uniunii Europene, dar şi înconjurul lumii, pentru că jurnalişti ca dumneavoastră sunt peste tot şi ar fi încercat să speculeze orice fisură, fie ea şi o fisură cu aspect stânjenitor care ar fi putut viza delegaţia românească", a explicat preşedintele.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor