Zeci de medici urmăriţi penal: 800 de pacienţi au primit rezultate false la analize

(FRED TANNEAU / AFP / Getty Images)

Pentru că ar fi fraudat bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate cu peste 500 de mii de euro, zeci de medici şi angajaţi ai unor laboratoare de analize medicale au fost ridicaţi vineri dimineaţă şi duşi la audieri. Medicii falsificau buletinele de analize medicale după ce rătăceau probele biologice, susţin anchetatorii, iar 800 de persoane în numele cărora s-au emis bilete de trimitere false au fost audiate.

Mai mult, medicii falsificau rezultatele analizelor, iar cele 800 de persoane au primit analize fictive, fiind trataţi pentru boli de care nici nu sufereau.

Oamenii legii vizează 42 de medici şi angajaţi ai laboratoarelor acuzaţi că au pus în pericol viaţa a mii de pacienţi prin falsificarea buletinelor de analize.

Anchetatorii au stabilit că laboratoarele nici măcar nu aveau reactivi şi aparatură care să permită realizarea în mod corect a analizelor medicale, iar cele mai multe dintre rezultate era puse după ochi.

Bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate a fost prejudiciat astfel cu 500.000 de euro, după ce s-au emis 14.000 de bilete de trimitere false, mai relevă procurorii.


În acest uriaş scandal este învinuit şi un medic cardiolog de la Spitalul Elias, dr. Sergiu Bârsan, în vârstă de 40 de ani, care a fost ridicat dintr-o pensiune din Drobeta Turnu Severin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură