Zboruri amânate la aeroportul din Koln. Un bărbat a intrat într-o zonă de securitate interzisă

Aeroportul Koln-Bonn a intrat în stare de alertă după ce un bărbat a pătruns într-o zonă de securitate restricţionată. Mai multe zboruri au fost întoarse la terminalele lor. Ulterior suspectul a fost arestat.
Aeroportul Koln-Bonn.
Aeroportul Koln-Bonn. (Captură Foto)

Bărbatul care a cauzat închiderea parţială a Aeroportului Koln-Bonn, după ce a pătruns într-o zonă restricţionată, a fost arestat, conform presei locale. Alerta roşie a forţat evacuarea terminalelor ca o măsură de siguranţă.

“Un bărbat a fost identificat şi a fost dus de către forţele de ordine la o secţie de poliţie”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei federale germane pentru ziarul Kölner Stadt-Anzeiger.

Conform ziarului local Kolnische Rundshau, suspectul a pătruns într-o zonă securitate printr-o uşă situată lângă un supermarket în interiorul Terminalului 1 în jurul orei locale 11 a.m.

Mai mulţi poliţişti şi câini dresaţi au patrulat Terminalul 1 pentru a depista eventuali explozibili, a raportat ziarul, în timp ce Ministerul german de Interne a creat un panel de criză.

Toate zborurile s-au întors la terminalele lor ca o măsură de precauţie, dar alarma nu a afectat zborurile care au vrut să aterizeze pe aeroport.

Vehiculele cu provizii, inclusiv cele cu alimente şi băuturi, nu au primit aprobarea de a se apropia de avioanele ce mai aveau la bord pasageri.

Este cel mai recent incident care pătează din nou imaginea aeroportului, după ce în luna aprilie centrul de transporturi a postat din greşeală pe Internet planuri privind combaterea unei posibile urgenţe teroriste.

Documentul de 230 de pagini conţinea un plan cuprinzător privind modul de a reacţiona în cazul unei game mari de urgenţe, de la dezastre naturale până la răpiri sau atacuri teroriste. Numerele de telefon şi detalii de contact ale personalului cheie în domeniul securităţii au fost de asemenea publicate online.

Greşeala a avut loc la câteva luni după un raport al postului de televiziune german WDR ce a dezvăluit faptul că sistemul de securitate al Aeroportului Koln-Bonn a eşuat să detecteze obiecte periculoase într-unul dintre bagaje.

Inspectorii UE au desfăşurat teste pe aeroport în luna februarie şi au încercat să introducă ilegal prin punctul de securitate arme şi echipamente pentru fabricarea de bombe. În mod alarmant, aceste obiecte au fost detectate doar în 6 din cele 12 teste efectuate de personalul însărcinat cu operarea aparatelor cu raze X.

Mai mult, după ce personalul securităţii aeroportului a fost înştiinţat din timp că ar putea fi introduse obiecte periculoase prin punctul de securitate, rata de detecţie s-a înrăutăţi de fapt. Obiectele respective au fost detectate în doar în 3 din cele 12 teste efectuate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe