Dizidentul rus Alexei Navalni şi suporterii săi atacaţi pe aeroportul Anapa din Rusia

Politicianul din opoziţie Alexei Navalni şi membrii Fundaţiei sale pentru Anticorupţie (FBK) au fost atacaţi pe un aeroport rusesc, a scris pe Twitter purtătorul de cuvânt al lui Navalni.
Alex Navalni şi activiştii din grupul FBK sunt atacaţi pe aeroportul din Anapa, Rusia, 17 mai 2016.
Alex Navalni şi activiştii din grupul FBK sunt atacaţi pe aeroportul din Anapa, Rusia, 17 mai 2016. (Captură Foto)

Aproximativ 20 de atacatori, jumătate dintre ei purtând uniforme de cazaci, au năvălit marţi dimineaţa asupra membrilor grupului lui Navalni în timp ce aceştia intrau în aeroportul din oraşul rusesc Anapa, a scris Kira Iarmiş.

Iniţial, grupul de atacatori au stropit cu lapte activiştii din opoziţie. Apoi, bătăuşii, au început să îi lovească pe Navalni şi pe însoţitorii săi, printre care se aflau şi câteva femei. Atacatorii au cerut activiştilor să părăsească teritoriul Kuban, a declarat Iarmiş pentru ziarul RBC.

Artiom Torchinski, angajat al FBK, a fost spitalizat în urma atacului.

Doi ofiţeri de poliţie aflaţi în apropiere au stat pasivi şi au asistat la atac, a scris Iarmiş pe Twitter.

“Politia a intervenit doar atunci când atacatorii l-au trântit la pământ pe Artiom şi au început sa îl lovească cu picioarele”, a mai scris Iarmiş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe