Zăcământ de ţiţei şi gaze, descoperit în sudul Buzăului

Sonde petroliere
Sonde petroliere (youtube.com)

Hunt Oil Company of Romania şi OMV Petrom (SNP) au descoperit un nou zăcământ de ţiţei şi de gaze în sudul judeţului Buzău, la o adâncime de peste 2.500 de metri, relatează Mediafax.

”Aceasta are potenţialul să fie cea mai mare descoperire din ultimii 30 de ani, din zona Munteniei”, s-a precizat în comunicatul OMV Petrom.

Zăcământul, descoperit la peste 2.500 de metri adâncime, se află la o distanţă de 7-12 kilometri de zăcămintele din zonă exploatate de peste 50 de ani şi care se pot consuma în viitorul apropiat.

În urma testelor s-a estimat că resursele descoperite pot oferi o producţie potenţială pe sondă de 1.200 – 2.100 bep/ zi (baril echivalent petrol pe zi).

OMV Petrom a comunicat că 90% din zăcămintele pe care le operează în Româna sunt mature şi au atins vârful de producţie cu mulţi ani în urmă.

"Anul acesta am avut cel mai ridicat nivel al investiţiilor pentru explorare post-privatizare. Este important să continuăm activitatea de explorare, în condiţiile în care 90% din zăcămintele pe care le operăm sunt mature şi au atins vârful de producţie cu mulţi ani în urmă. În prezent, furnizăm circa 40% din necesarul de ţiţei şi gaze al României", a comunicat OMV Petrom.

Cele două companii vor continua să efectueze teste în regiunea noului zăcământ pentru a constata potenţialul de producţie şi vor căuta să determine datele seismice din regiune.