"Xenofobia ucide omenia" - miting de solidaritate cu refugiaţii, la Cluj

Refugiaţi sirieni în Ungaria
Refugiaţi sirieni în Ungaria (ATTILA KISBENEDEK/AFP/Getty Images)

Câteva zeci de persoane au participat, sâmbătă, în centrul oraşului Cluj, la un miting de solidaritate cu refugiaţii, relatează Agerpres.

Demonstranţii au afişat pancarte cu mesaje în limba engleză care îndemnau la solidaritate, precum şi steaguri tricolore. Ei şi-au declarat disponibilitatea de a participa efectiv la activităţile necesare pentru găzduirea refugiaţilor din România, inclusiv să gătească pentru aceştia.

"Refugiaţii sunt bineveniţi", "Xenofobia ucide omenia", "Români, hai că se poate. Solidaritate" - sunt câteva dintre mesajele transmise de participanţii la miting.

"Ne-am adunat la acest miting pentru a arăta ca şi la Cluj-Napoca oamenii pot da dovadă de solidaritate cu refugiaţii care vin în Europa din Siria sau Irak, care au nevoie de ajutor. Trebuie să spunem că avem loc, avem resurse umane, putem să îi ajutăm pe cei aflaţi în nevoie.

Avem obligaţia morală şi umană de a le oferi adăpost şi hrană acelor oameni care sunt refugiaţi, nu imigranţi. Majoritatea celor care vin nu vor să rămână, ci să se întoarcă în ţările lor, dar acolo e război, şi aşteaptă sprijin pentru că acest război să se încheie", a declarat unul dintre organizatorii mitingului, Kai Brand Jacobsen, un norvegian stabilit de mulţi ani la Cluj.

Mitingul de sâmbătă de la Cluj nu a fost autorizat, fiind organizat prin intermediul reţelelor de socializare.

Reamintim că subiectul primirii de refugiaţi a aprins spiritele în România, împărţind opinia publică în două tabere. În timp ce numeroşi români pledează pentru primirea migranţilor din considerente umanitare, alţii se declară total împotriva primirii unei comunităţi musulmane numeroase, dificil de integrat cultural şi în mijlocul căreia ar putea fi, cu uşurinţă, infiltraţi membri ai Statului Islamic.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne