WikiLeaks: Panama Papers, un atac împotriva lui Putin declanşat de SUA şi Soros

Într-un mesaj neaşteptat, WikiLeaks a declarat miercuri pe Twitter că scandalul Panama Papers, care a expus aranjamentele financiare secrete ale multor lideri politici mondiali, este de fapt un atac organizat de SUA şi miliardarul George Soros împotriva preşedintelui rus Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin.
Preşedintele rus Vladimir Putin. (Captură Foto)

Scandalul Panama Papers a fost finanţat de administraţia SUA şi filantropul miliardar american George Soros ca un atac asupra preşedintelui rus Vladimir Putin, a susţinut website-ul WikiLeaks într-un anunţ postat miercuri pe Twitter.

Atacul asupra lui Putin a fost “realizat de OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), care vizează Rusia şi fosta Uniune Sovietică şi a fost finanţat de USAID (U.S. Agency for Internaţional Development) şi Soros”, conform mesajului postat de WikiLeaks.

Informaţiile divulgate în cadrul scandalului Panama Papers au fost publicate duminică de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (CIJI) şi conţin peste 11 milioane de documente sensibile şi confidenţiale ale firmei de avocatură panameze Mossack Fonseca.

Documentele menţionează membri ai cercului de apropiaţi ai lui Putin, care aparent ar fi implicaţi într-o presupusă schemă pentru spălarea a 2 miliarde USD. În plus, documentele divulgate îl identifică pe Serghei Roldugin, muzician şi prieten apropiat al preşedintelui rus, ca proprietar al mai multor companii offshore care au ajutat la canalizarea fondurilor înapoi în Rusia.

USAID a fost expulzată din Rusia în 2012 după ce Kremlinul a lansat o campanie de suprimare a ONG-urilor care primesc fonduri străine. Anul trecut, Rusia a etichetat Open Society Foundation si Assistance Foundation din cadrul Open Society Institute, ambele finanţate de Soros, ca fiind organizaţii indezirabile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe