Washington Post: Trump gata să-l demită pe consilierul de securitate

Gen H.R. McMaster, consilierul lui Trump pentru securitate naţională
Gen H.R. McMaster, consilierul lui Trump pentru securitate naţională (SAUL LOEB/AFP/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a declarat că a decis să-l demită pe consilierul pe probleme de Securitate Naţională, Herbert Raymond McMaster, şi că este implicat activ în consultări pentru a-l înlocui.

Washington Post a relatat ştirile joi, citând cinci persoane care sunt la curent cu planul.

Trump, totuşi, preferă să facă această mişcare printr-un proces îndelungat, pentru că vrea să se asigure că atât generalul cu trei stele al armatei nu este umilit, şi că poate găsi un succesor puternic în locul lui.

Potrivit a două surse, Trump i-a spus recent şefului Statului Major al Casei Albe, John F. Kelly, că doreşte ca McMaster să plece şi i-a cerut ajutor în găsirea înlocuitorului.

Trump s-a plâns că McMaster este prea rigid şi descrie rapoartele lui ca fiind prea lungi şi irelevante.

Pentru înlocuirea lui McMaster sunt mai mulţi candidaţi, inclusiv fostul ambasador american la ONU John Bolton şi şeful Statului Major al Consiliului Naţional de Securitate, Keith Kellogg.

Kellogg îl însoţeşte pe Trump în multe deplasări interne, iar preşedintelui îi place compania acestuia şi crede că este distractiv. Trump îl place şi pe Bolton, care îl laudă în mod regulat pe preşedintele Fox News Channel şi adesea este de acord cu intuiţia preşedintelui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe