Votul din Diaspora, kilometri de cozi. Imagini incredibile din München [video]

În faţa consulatului din München
În faţa consulatului din München (Mircea Daian (facebook)

Românii care vor să voteze stau ore întregi în faţa secţiilor, la cozi de kilometri, după cum arată înregistrările publicate pe site-urile de socializare. Vă prezentăm imagini video din München, postate de facebook.

Românii din München s-au aşezat la coadă de sâmbătă seara, pentru a fi siguri că vor vota duminică, potrivit unei fotografii din faţa consulatului din München, postată pe facebook de Mircea Daian.

Cei care stau la coadă cântă imnul României.

Măsurile luate de Guvernul Ponta nu au reuşit să convingă Diaspora. Autorităţile din România au refuzat să mărească numărul secţiilor de votare, iar numeroşi reprezentanţi ai partidelor care susţin regimul Ponta - PSD, UNPR, PC - au anunţat că nu se vor prezenta la secţiile de votare.

În ciuda cozilor impresionante de la secţiile din votare din Diaspora, Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, care a făcut, sâmbătă, o vizită de lucru la München, pentru evaluarea modului în care sunt aplicate măsurile vizând fluidizarea procesului de votare în turul al II-lea a declarat: ”La ora actuală avem deja un număr important de oameni care aşteaptă iar procesul de votare merge foarte bine. Am văzut şi pe reţelele de socializare aprecieri în marea lor majoritate în legătură cu modul exemplar în care funcţionează măsurile de fluidizare a alegătorilor şi în acelaşi timp cu păstrarea tuturor condiţiilor legale pentru ca votul să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. (...) Funcţionarea cu noile măsuri este ireproşabilă"

Articol în curs de actualizare.