Vosganian demisionează

Conferinţa de presă la Ministerul Economiei susţinută de Varujan Vosganian (Epoch Times România)
Epoch Times România
07.10.2013

Ministrul Varujan Vosganian a demisionat din Guvern, la doar o oră după ce Senatul a respins cererea DIICOT privind începerea urmăririi sale penale.

Prin gestul său, Vosganian nu îndepărtează pericolul de a fi urmărit penal, fiind nevoie de o altă cerere a procurorilor şi de un nou vot în Parlament. Pentru a fi cercetat de DIICOT Vosganian ar trebui să îşi dea demisia şi din Parlament.

"După declaraţia pe care am făcut-o în plenul Senatului am avut o întâlnire cu liderii USL şi am explicat motivaţia declaraţiei mele şi pentru a înlătura orice posibilă ambiguitate, controversă privind activitatea Guvernului am explicat de ce este utilă prezentarea demisiei mele de onoare din funcţia de ministru al Economiei", a spus Vosganian.

Traian Băsescu a declarat după demisia lui Vosganian că este "un gest suficient". Preşedintele comentase înainte ca votul dat de Senat în favoarea lui Vosganian este "o greşeală", asemenea menţinerii în Guvern a lui Liviu Dragnea, care a fost trimis astăzi în judecată.

Senatul a decis astăzi să respingă cererea procurorilor DIICOT privind începerea urmăririi penale a ministrului Economiei, senatorul PNL Varujan Vosganian.

Ministrul fusese acuzat de DIICOT de subminare a economiei naţionale în acelaşi dosar cu liderul PDL Adriean Videanu, pentru favorizarea companiilor lui Ioan Niculae.

După vot, Vosganian a declarat că este pregătit să-şi dea demisia de onoare din Guvern, dacă acest lucru va fi necesar.

Blocarea în Parlament a cerilor de începere a urmăririi penale a miniştrilor a fost criticată în rapoartele MCV de care mai multe ţări din UE au legat aderarea României la Schengen.

Săptămâna trecută, senatorii juriştii au respins cererea DIICOT pentru începerea urmăririi penale a lui Vosganian, votul din comisia juridică fiind extrem de strâns. În explicaţia senatorului PNL Cătălin Boboc, scorul de 5-5, face ca plenul Senatului să decidă, de facto, dacă se dă liber la începerea urmăririi penale a lui Vosganian.

Vosganian a publicat, pe blogul său, o rugăminte prin care a cerut senatorilor să nu voteze începerea urmăririi penale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor