Voiculescu se apropie tot mai mult de eliberare. Scrie cărţi într-un ritm fără precedent

Condamnat la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării frauduloase a ICA, Dan Voiculescu ar putea ieşi din închisoare după aproximativ doi ani şi jumătate executaţi. Motivul? Domn' Profesor s-a pus serios pe scris cărţi.
Sedinţă în plenul Senatului României. 28.01.2913. În imagine, Dan Voiculescu
Sedinţă în plenul Senatului României. 28.01.2913. În imagine, Dan Voiculescu (Epoch Times România)

Din august anul trecut, de când a fost "cazat" la Penitenciarul Rahova, Dan Voiculescu a scris nu mai puţin de opt cărţi, un ritm fără precedent în cariera lui dacă ţinem cont de faptul că, între 1983 şi 2014, adică în 31 de ani de activitate, a publicat un total de 19 cărţi.

Pentru fiecare dintre cele opt cărţi scrise în detenţie, patronul Antenelor beneficiază, potrivit legii, de o scutire de pedeapsă de 30 de zile.

Potrivit Evz.ro, ţinând cont de ritmul prezent de publicare, la 10 cărţi editate, plus una-două luni cât mai câştigă cu munca, Voiculescu ar putea ieşi condiţionat din închisoare în decembrie 2016.

Conform legii, Voiculescu trebuie să execute cel puţin 40 de luni din pedeapsa de 10 ani primită, pentru a putea fi eliberat condiţionat. Din acest minim de 40 de luni se scade însă perioada câştigată cu publicarea cărţilor şi cu munca.

Trebuie remarcat că mai toţi deţinuţii celebri ai ţării, odată ajunşi după gratii, s-au apucat de scris cărţi, deşi pentru unii era o experienţă cu totul nouă.

Legea spune că aceste cărţi trebuie să fie adevărate lucrări ştiinţifice pentru ca deţinuţii să poată beneficia de reducerea pedepsei, însă comisiile de eliberare condiţionată din penitenciare avizează orice carte care vine cu recomandarea unui profesor universitar.

Potrivit publicaţiei Adevărul, cartea poate conţine orice, pentru că legea nu stabileşte cine ar trebui să decidă dacă este sau nu lucrare ştiinţifică şi, mai mult, legea nu obligă profesorul şi pe nimeni altcineva să citească şi să evalueze lucrarea deţinutului, aşa că, profitând de aceste carenţe legislative, mulţi dintre puşcăriaşi devin peste noapte "scriitori".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne