"Cum au falsificat camarazii lui Voiculescu semnătura Ralucăi Prună" - Investigaţie Kamikaze

Ong-istul Victor Alistar s-a folosit de o semnătură plastografiată pentru a rămâne angajat la o agenţie guvernamentală, relatează Kamikaze.ro. Potrivit sursei citate, procurorii Tribunalului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti au confirmat, oficial, falsul.
Facsimil Kamikaze
Facsimil Kamikaze (kamikaze.ro)

Conform jurnaliştilor de la Kamikaze, la începutul anului 2006, Victor Alistar de la filiala românească a Transparency Internaţional era angajat al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici (ANFP). Alistar ceruse, ce-i drept, încă din 2004 să fie suspendat pentru doi ani din funcţia de la ANFP, dar nu renunţase la slujba pe care o avea la agenţia guvernamentală, fiind, deci, un activist non-guvernamental cu drepturi salariale la Guvern.

Pentru că ţinea foarte mult să critice statul din postura de angajat la stat, Alistar ar fi a cerut, în 2006, printr-o adresă scrisă, prelungirea suspendării postului de la ANFP cu încă doi ani. Preşedintele din acel moment al Transparency Internaţional România, Raluca Prună (actualul ministru al justiţie n.r.), nu a fost de acord cu cererea lui Alistar, lucru care nu l-a împiedicat însă pe acesta să obţină ce voia: "pe adresa scrisă adresată ANFP apare semnătura Ralucăi Prună în fals. Cu alte cuvinte, Raluca Prună nu a semnat niciodată acel document.", scriu jurnaliştii Kamikaze.

În 2009, documentul trimis către ANFP a fost scos la iveală de o cinvestigaţie a Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) şi a ANFP iar fostul preşedinte al TI România, Raluca Prună, a reclamat la Parchet faptul că semnătura de pe documentul menţionat mai sus nu-i aparţine şi a cerut să fie descoperită persoana care i-a substituit semnătura. Un an mai târziu, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a reuşit să confirme acest lucru: „În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că adresa nr. 1032789/02.02.2006 a Transparency Internaţional România nu a fost semnată de către Prună Raluca Alexandra.“

Alistar, despre care Kamikaze sustine că ar avea o relaţie strânsă cu Geoană şi ca s-a afişat şi în compania lui Voiculescu-Felix, este director executiv al TI România. Preşedinte al TI este Marian Victor Popa, personaj care între ’76 şi ’83, a fost şeful departamentului „Relaţii externe“ al Camerei de Comerţ a României.

"În ’87, conform propriilor declaraţii (date unei reviste de business), Popa s-a întâlnit cu Elena Ceauşescu, pentru că era „acuzat de iredentism“. Acuzaţie de care a scăpat, aşa cum a scăpat şi de racolarea de către Securitate (cum tot singur a declarat).", arată sursa citată.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne