Vladislav Gribincea: Alegerile parlamentare anticipate ar putea avea loc la începutul lunii iulie 2021

Vladislav Gribincea  (centru), preşedinte al Centrului de Resurse Juridice din R. Moldova
Vladislav Gribincea  (centru), preşedinte al Centrului de Resurse Juridice din R. Moldova (gov.md)

„Parlamentul actual al Republicii Moldova mai funcţionează cât mai este în vigoare starea de urgenţă!”, susţine expertul de la Centrul de Resurse Juridice (CRJM), Vladislav Gribincea, menţionând că „despre alegeri anticipate nu mai vorbim dacă, ci când.”

„Decizia parlamentului de a institui starea de urgenţă a fost contestată la Curtea Constituţională! Curtea posibil va decide acest fapt în una două săptămâni (că e ilogic să dea verdictul când decizia va expira). Eu nu văd cum decizia dată să rămână constituţională!”, scrie preşedintele CRJM pe pagina sa de socializare.

În opinia acestuia, la expirarea sau anularea stării de urgenţă, preşedinta Maia Sandu va emite decretul de dizolvare a Parlamentului şi va stabili data alegerilor anticipate.

Astfel, alegerile anticipate vor avea loc în cel puţin 60 de zile şi cel mult 3 luni de la dizolvarea parlamentului. Prin urmare, nu este exclus să avem alegerile chiar şi la începutul lunii iulie 2021, a ţinut să sublinieze Vladislav Gribincea, precizând că orice alte discuţii despre imposibilitatea organizării alegerilor (că nu sunt bani, sau că e pandemie) „sunt poveşti de adormit proştii!”.

Curtea Constituţională a decis joi, 15 aprilie, că sunt întrunite circumstanţele constituţionale care justifică dizolvarea Parlamentului R. Moldova - imposibilitatea învestirii unui Guvern.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe