Octavian Ţîcu: Bătăi cu poliţiştii, instigări. Acţiunile lui George Simion sunt total depăşite pentru contextul Republicii Moldova

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

În contextul în care la Chişinău tot mai mulţi vorbesc despre desfăşurarea până la sfârşitul verii a alegerilor parlamentare anticipate, unii politicieni au ţinut să scoată din discuţie faptul că, în ultima perioadă, se formează tot mai multe partide în fruntea cărora se află oameni care l-au slujit cândva pe fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

De asemenea, atât unele partide parlamentare cât şi extra-parlamentare de la Chişinău consideră că socialiştii în frunte cu Igor Dodon încearcă din răsputeri să amâne cât mai mult posibil alegerile parlamentare pentru ca aceste partide nou-formate să reuşească să se consolideze.

Printre partidele recent formate la Chişinău se numără Partidul Acasă Construim Europa (PACE) condus de fostul şef-adjunct al Inspectoratului General de Poliţie Gheorghe Cavcaliuc, renumit pentru agresivitatea sa în timpul protestelor în perioada lui Plahotniuc, Partidul Dezvoltării şi Consolidării Moldovei în frunte cu fostul premier Ion Chicu, iar mai nou şi Partidul AUR din România, condus de George Simion, a trecut Prutul, lansându-se la Chişinău la 27 martie în frunte cu liderul ODIP-UNIREA, Vlad Bileţchi.

În acest context, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), unionistul Octavian Ţîcu s-a întrebat retoric „Ce a căutat PACE alături de AUR la intrarea în Republica Moldova?” atunci când George Simion încerca să ajungă la înmormântarea lui Nicolae Dabija. „Ce legătură există între Bileţchi şi Cavcaliuc?”, s-a mai întrebat Ţîcu în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

„Pornind şi de la premisele alegerilor din 2019, o să vedeţi că este o făcătură în continuare a unui om care controlează multe lucruri în Republica Moldova şi care va pune mari piedici în procesul de consolidare a societăţii în Republica Moldova. Şi Plahotniuc şi Şor, şi Dodon sunt activi în continuare.

Noi contăm foarte mult pe această categorie de oameni care va şti să facă diferenţa între cei care au venit în politic pentru a provoca şi a ţine în continuare Republica Moldova în situaţia pe care o avem şi cei care într-adevăr au posibilităţi şi potenţial de a oferi o alternativă viabilă pentru viitor”, a declarat liderul PUN.

La întrebare moderatorului, dacă vede banii lui Plahotniuc în AUR, Ţîcu a menţionat că: „Eu îl ştiu foarte bine pe Simion, ştiu unde era Simion, ştiu cum activa la '10 TV' şi la 'Timpul' şi cine era la 'Timpul' în acea perioadă, pentru că eu am plecat de acolo din mai multe raţionamente. Ştiu toată construcţia, în general, a Platformei Unioniste Acţiunea 2012, pentru că în anumite momente l-am susţinut.

Acţiunile pe care le-a făcut Simion şi care sunt total depăşite pentru contextul Republicii Moldova sunt de neacceptat, pentru că ne aducem aminte de bătăile cu poliţiştii, instigările, chestiunile care s-au făcut total nefondat pe un fundal care era absolut nejustificat şi asta este marea mea teamă pentru ceea ce urmează în campania noastră electorală, tocmai mobilizarea în condiţiile în care aparent polul unionist este consolidat”.

În concluzie, Octavian Ţîcu a punctat că prezenţa AUR şi a lui Simion în Moldova este un mare pericol, lucru despre care discută cu cetăţenii RM „care mai cred că pot avea speranţe într-o acţiune a AUR-ului”. Preşedintele PUN a mai adăugat că îi întreabă pe moldoveni doar atât: „În condiţiile în care în România AUR a fost marginalizat total de partidele politice, cum putem în Republica Moldova să colaborăm cu ei şi să avem o anumită agendă politică?”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe