Vlad Gheorghe: Ziua Păcălelilor. Schengen pe sfert de la Iohannis şi Ciolacu pentru românii discriminaţi de Nehammer

Vlad Gheorghe
Vlad Gheorghe (Captură video)

Europarlamentarul Vlad Gheorghe a declarat, luni seara, că intrarea României în Schengen cu graniţele aeriene şi maritime nu a reuşit decât să creeze “discriminare” în rândul românilor care pot sau nu să călătorească cu avionul. În plus, el a descris intrarea ca fiind o “Păcăleală Schengen” primită de la Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă.

“E 1 aprilie şi primim ‘Păcăleala Schengen’ de la cuplul politic Marcel şi Nicolae, cei doi care se ţin de mână tot timpul, politic mă refer, şi se laudă acum că ne-au băgat în Schengen. În aeroport este mult mai ok, evident, dar întrebarea este câţi români pot să meargă cu avionul şi câţi români nu pot să meargă cu avionul, câţi români sunt astăzi păcăliţi la graniţele terestre, câţi stau în cozile alea uriaşe, deşi li s-au spus că sunt în Schengen, numai că nimeni nu simte că e în Schengen. Aşa că, de 1 aprilie, am primit această păcăleală, deşi trebuia să fim de peste 11 ani în Schengen. Am primit pastiluţa asta, un pic dulce. Mai sunt şi oamenii care au bărci, care merg cu vaporul. Sunt “extrem de mulţi” oamenii ăştia.

Tiriştii, care stau şi acum în cozi? Oamenii care o să vină de Paşte, o să vină şi o să stea în cozile alea uriaşe? O să vină cu maşina, cu microbuzul, autocarul, şi ei sunt mulţi. Iar cuplul asta a uitat că şi ei sunt români. Ce au reuşit ei să facă de păcăleala asta de 1 aprilie cu Schengen, au reuşit să facă discriminare între români. Până acum, era discriminare între români şi celelalte naţionalităţi care erau în Schengen, acum au discriminare între români. Românii care pot să meargă şi să vină cu avionul şi cei care nu pot să vină cu avionul. Unii sunt în Schengen, ceilalţi nu. Asta au reuşit guvernanţii”, a spus europarlamentarul într-un live de pe aeroportul din Paris, unde a mai susţinut că a fost controlat, împreună cu ceilalţi pasageri români, de către poliţiştii francezi.

De asemenea, Vlad Gheorghe i-a acuzat pe Ciucă şi Ciolacu de faptul că nu au curaj şi sunt “pe mână” cu austriecii, pe care “nu îi deranjează cu absolut nimic” şi nu le cer bani pentru opoziţia lor faţă de intrarea totală a României în spaţiul Schengen;

“Deci nu va lăsaţi păcăliţi de chestia asta. Avem foarte mulţi bani de luat, 11 miliarde de euro pe an, cel puţin de la austrieci şi de la ceilalţi care nu ne-au lăsat în Schengen. De banii ăştia am putea să facem foarte multe chestii, dar măcar să îi luăm. Şi, din nou, Ciucă şi cu Ciolacu nu numai că nu au curaj, dar sunt pe mână cu austriecii, nu îi deranjează cu absolut nimic şi nu fac absolut nimic în legătură cu chestia asta. Nici măcar nu le cer bani. Eu vreau să le luăm bani, ei nici măcar nu le cer bani. Deci, ţeapa de Schengen, de 1 aprilie, trebuie verificată nu la aeroport, unde sunt foarte puţini români, ci la Nădlac şi celelalte graniţe rutiere, să vedeţi că acolo nu e niciun Schengen”.

Totodată, Vlad Gheorghe a spus: “Trebuie să le luăm bani de la austrieci şi dacă nu le luăm bani austriecilor, atunci să luăm de la cuplul ăsta politic, de la Nicu şi de la Marcel. Măcar de la ei să luăm ceva, dacă îi protejează pe austrieci, hai să le luăm lor banii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne