Vlad Alexandrescu: Parlamentul, ţinut la picior de Dragnea, Tăriceanu, Manda. Sesiunea extraordinară s-ar putea prelungi

Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Epoch Times)

Conducerea Senatului tratează opoziţia parlamentară ca pe nişte slugi ale unui singur om, acuză fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, potrivit căruia senatorilor li s-a cerut, intempestiv, să se prezinte joi seara la Senat, fără niciun fel de explicaţie. Potrivit lui Alexandrescu, cel mai probabil se doreşte prelungirea sesiunii extraordinare a Parlamentului. Această prelungire ar veni pe fundalul informaţiilor că, la presiunea lui Liviu Dragnea, Guvernul ar urma să adopte o ordonanţă de urgenţă pentru amnistie şi graţiere, ori acest lucru poate fi făcut atâta timp cât Parlamentul este în sesiune.

"Mi-au trimis astăzi un mesaj prin care sunt convocat la Biroul Permanent al Senatului, MÂINE la ora 18, fără niciun fel de explicaţie, niciun fel de ordine de zi.

Ne cheamă să decidem ceva mâine, dar nu ştim ce trebuie să decidem, nu ştim ce plănuiesc. Cel mai probabil, vor să prelungească sesiunea extraordinară până pe 10 august, cum spun unele surse, dar nu putem fi siguri căci democraţia se face în secret în Parlamentul României din câte se vede.

Am sunat la Direcţia Secretariatului General, am dat de şeful direcţiei şi l-am întrebat pentru ce ne convoacă mâine, ce trebuie să discutăm, care este temeiul întâlnirii. Răspunsul clasic: nici eu nu ştiu, am primit un telefon, eu sunt un simplu funcţionar etc.

Oamenii ăştia acţionează în cel mai sovietic stil posibil, numai Stalin mai convoca adunări la 2 noaptea cu o oră înainte printr-un simplu telefon. Nimic scris, regulamentul este complet ignorat", acuză, pe Facebook, senatorul USR.

Potrivit lui Alexandrescu, Parlamentul este "ţinut la picior" de Dragnea, Tăriceanu, Manda şi ai lor, această situaţie fiind inacceptabilă.

"Cu Tăriceanu plecat, se pare că acum Claudiu Manda se află la butoane şi vrea să ne prezentăm drepţi, la raport, mâine la ora 18. Înţelegeţi cum stau lucrurile în fapt? Întreaga instituţie a Senatului României se află la dispoziţia unui singur om.

Chiar şi în sesiunea asta extraordinară, au decis să se ţină doar 2 şedinţe de plen, să voteze ceea ce îi interesa, iar de o săptămână şi ceva nu se mai întâmplă nimic pentru că au plecat deja în vacanţă. Ţin parlamentul la picior şi sute de parlamentari la dispoziţie pentru interesele lor.

Nu accept ca Parlamentul să se transforme în moşia latifundiarilor Dragnea, Tăriceanu, Manda şi ai lor. O glumă de instituţie, mânuită ca o mână de angajaţi ai puterii fără drepturi", concluzionează senatorul.