Vlad Alexandrescu a fost revocat

Premierul Dacian Cioloş a decis să îl scoată din joc pe ministrul Culturii Vlad Alexandrescu.
Vlad Alexandrescu
Vlad Alexandrescu (Florin Chirilă/Epoch Times)

Premierul Dacian Cioloş l-a revocat din funcţie pe ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, şi a propus-o în locul lui pe Corina Şuteu, secretar de stat în cadrul ministerului.

"Aşa cum am anunţat săptămâna trecută, am decis astăzi revocarea domnului Vlad Alexandrescu din funcţia de ministru al Culturii. De asemenea, am trimis astăzi domnului preşedinte Klaus Iohannis propunerea pentru numirea în funcţia de ministru al Culturii a doamnei Corina Şuteu, în dorinţa de a continua procesul de reformă", se arată într-un comunicat al Executivului.

În urmă cu puţin timp, Vlad Alexandrescu anunţa că nu îşi va da demisia din funcţie, ci va aşteapta să fie revocat de premierul Dacian Cioloş. Fostul ministru s-a declarat mândru de realizările mandatului său, de faptul că a demarat o adevărată "primăvară culturală".

Vlad Alexandrescu a fost demis în urma scandalului de la Operă, pe care premierul Dacian Cioloş consideră că l-a gestionat foarte prost, însă, în opinia oficialului proaspăt demis, scoaterea sa din joc este legată mai degrabă de faptul că, prin acţiunile sale reformatoare, a deranjat diverse grupuri de interese, insluciv din cadrul Guvernului.