Gorghiu, despre ministrul susţinut de societatea civilă: "Cred că s-a compromis"

Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Cazul Alexandrescu este o dovadă a lipsei de coagulare a Guvernului Cioloş, a declarat, pentru RFI, copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, conform căreia "ministrul Culturii s-a compromis".

"Eu cred că este încă o dovadă a lipsei de coagulare a acestui Cabinet. Eu nu sunt adepta depeşelor trimise ocult către un ONG, care să vedeţi surpriză, acea depeşă ajunge la presă, e publicată de toată presă, nu-mi mai dau demisia pe care mi-am dat-o pe Facebook, parcă aş vrea să rămân, după care iese premierul în prima zi sau a doua zi de Paşte şi-mi spune că voi fi revocat. Este o lipsă de coerenţă la nivel guvernamental", a declarat Alina Gorghiu.

Făcând referire la celebra scrisoare trimisă de Alexandrescu Grupului pentru Dialog Social, scrisoare în care a acuzat că ministrul face acuzaţii grave la adresa unor colegi din Guvern, Gorghiu a susţinut că, dacă faptele invocate de ministru sunt adevărate, se aşteaptă la o discuţie foarte serioasă între acesta şi premierul Cioloş, indiferent dacă-l revocă sau nu.

În opinia Alinei Gorghiu, "acest ministru s-a compromis nu prin ce a făcut în mod special la Minister, ci prin comportamentul din ultimele zile".

Reamintim că Alexandrescu - singurul ministru al Culturii pentru care oamenii au ieşit în stradă, în semn de solidaritate, pentru a împiedica o eventuală demisie a acestuia - a susţinut într-o scrisoare adresată Grupul de Dialog Social, al cărui membru este, că prin multe decizii şi acţiuni ale sale vizând Roşia Montană, Cathedral Plaza sau doctoratele plagiate, a deranjat grupuri de interese şi a primit telefoane de intimidare inclusiv din partea unui coleg din Guvern.

În urma apariţiei în presă a scrisorii către GDS, Cioloş a anunţat că-l va revoca din funcţie pe ministrul Culturii, a cărui demisie fusese amânată până după Paşti.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici