Mesaj pentru Cioloş. "Să-l protejezi pe Tobă şi să-l sacrifici pe Alexandrescu ar fi ingrat şi laş"

Demiterea ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, ar fi o nouă victorie a mediocrităţii, a unui sistem anchilozat şi corupt, atrage atenţia Adrian Papahagi.
Adrian Papahagi
Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Dacă premierul Dacian Cioloş îl va demite până la urmă pe Vlad Alexandrescu - ministrul Culturii care a răscolit forţele retrograde din Sistem - se va compromite grav, este de părere Adrian Papahagi, unul dintre membri fondatori ai partidului M10.

"Nu poţi face nimic durabil pentru binele comun dintr-o demnitate publică. Orice reformă se izbeşte de zidul mediocrităţii şi corupţiei. Dacă începe, este sistată. Dar adesea nici nu poate începe.

Un Patapievici, Funeriu, Baconschi, Alexandrescu este corp străin şi sfârşeşte ejectat, umilit de "sistem". Ghiolbanii sunt mereu mai mulţi, mai organizaţi, mai motivaţi, iar gradele lor bat doctoratele noastre. Singurele iniţiative durabile sunt cele private.

Cu succes de piaţă, ca Humanitas, instituţionalizate, ca New Europe College, sau încă de nişă, ca Şcoala privată a lui Paleologu", scrie Adrian Papahagi pe reţeaua de socializare.

În opinia membrului fondator M10, dacă premierul Dacian Cioloş îşi va demite aşa cum a spus pe "cel mai respectabil şi activ ministru, se compromite grav".

"Să-l protejezi pe Tobă [ministrul de Interne acuzat de plagiat - n.r.] şi să-l sacrifici pe Alexandrescu ar fi ingrat şi laş. Demiterea lui Alexandrescu ar fi o nouă victorie a mediocrităţii, a unui sistem anchilozat şi corupt", a adăugat Adrian Papahagi.