Vizită comună în Georgia a miniştrilor Afacerilor Externe din Bulgaria, R. Cehă, Letonia, Lituania şi România

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a efectuat luni o vizită comună în Georgia, alături de omologii săi din Bulgaria, R. Cehă, Letonia şi Lituania, anunţă într-un comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe.
Titus Corlăţeanu conferinţă de presă la MAE (Epoch Times România)
Epoch Times România
17.09.2012

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a efectuat luni o vizită comună în Georgia, alături de omologii săi din Bulgaria, R. Cehă, Letonia şi Lituania, anunţă într-un comunicat de presă Ministerul Afacerilor Externe.

Programul vizitei a inclus convorbiri cu Grigol Vashadze, ministrul georgian de externe, şi o conferinţă comună de presă, întâlniri cu David Bakradze, preşedintele Parlamentului, şi George Bokeria, secretarul Consiliului Securităţii Naţionale, precum şi o întrevedere de coordonare cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Tbilisi, Filip Dimitrov. De asemenea, a fost organizată o serie de întâlniri cu liderii partidelor politice din opoziţie.

Preşedintele Georgiei, Mihail Saakashvili, a oferit un prânz de lucru celor cinci miniştri de externe din Uniunea Europeană.

Mesajul transmis de către ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, împreuna cu omologii europeni, reprezentanţilor autorităţilor şi clasei politice georgiene s-a concentrat asupra necesităţii menţinerii angajamentelor europene şi euro-atlantice ale Georgiei. Din această perspectivă, organizarea alegerilor parlamentare din 1 octombrie 2012 trebuie realizată de o manieră corectă, transparentă şi pe deplin credibilă, atât pe plan intern, cât şi extern. S-a evidenţiat faptul că Acordul de Asociere UE - Georgia, Acordul privind Zona Aprofundată şi Cuprinzătoare de Liber Schimb (DCFTA) şi Parteneriatul pentru Mobilitate UE - Georgia (regimul de vize) sunt instrumente lansate de UE în beneficiul Georgiei pentru sprijinirea parcursului european al acestei ţări, inclusiv pentru întărirea democraţiei şi a statului de drept. Evoluţiile pe plan regional au constituit un alt subiect pe agenda convorbirilor purtate de către miniştrii europeni cu Preşedintele Georgiei.

Totodată, a fost salutat angajamentul tuturor interlocutorilor georgieni de a se implica în organizarea unor alegeri libere, transparente şi corecte într-un climat paşnic, la care vor participa şi observatori internaţionali, între care OSCE / ODIHR şi Consiliul Europei.

Pe parcursul prezenţei sale în Tbilisi, ministrul Titus Corlăţean s-a întâlnit şi cu membrii contingentului român participant la Misiunea Civilă de Monitorizare a UE în Georgia (EUMM Georgia), cel mai numeros contingent naţional din statele membre UE, care participă la misiunea de monitorizare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor