Visul, ideea şi dorinţa lui Tăriceanu: România să ajungă a şaptea putere economică a Europei

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat joi, la Forumul "România 2014-2020. Strategii de dezvoltare", că ţara noastră nu are în acest moment niciun proiect naţional, motiv pentru care funcţionează "mai degrabă ca o frunză în vânt". În opinia fostului liberal, „trebuie să ne mobilizăm în jurul unui nou proiect şi acesta ar fi România - a şaptea putere economică a Europei”.

"România a avut până în prezent două mari proiecte naţionale - intrarea în NATO şi intrarea în UE. De ceva vreme, eu, cel puţin, consider că România nu are niciun fel de proiect naţional şi funcţionează mai degrabă ca o frunză în vânt: vine FMI, spune ceva, face ce spune FMI; pleacă FMI, face altceva. Dar, în orice caz, e aşa, un fel de mişcare mai degrabă aş califica-o drept haotică", a precizat Tăriceanu, citat de Realitatea.

Preşedintele Senatului nu se mulţumeşte cu puţin. În opinia sa, România, deşi un stat cu dificultăţii economice evidente, are totuşi potenţialul să ajungă a şaptea putere economică din Europa.

"Şi eu am să vă spun aşa, ştiţi că există o melodie intitulată „I had a dream” - am avut un vis. Eu am avut un vis şi visul meu este că România ar putea să ajungă a şaptea putere economică a Europei. O să spuneţi că e prea mult, că nu se poate. Dacă staţi să vă gândiţi puţin, în termeni de populaţie şi de suprafaţă, România este a şaptea ţară din Europa. A ajunge a şaptea putere economică nu ar fi un efort supraomenesc, ar însemna doar să punem în acord potenţialul cu realizările", a adăugat acesta.

Tăriceanu face apel la o mobilizare generală în jurul unui nou proiect naţional al României, pentru că dacă ţara noastră nu va avea un obiectiv ambiţios, atunci România va rămâne cum este şi azi, adică nu îşi propune nimic sau îşi propune puţin şi puţin realizează.

"Dorinţa mea, ideea mea, visul meu e să văd societatea românească reunindu-se în jurul unui mare proiect naţional, după ce am reuşit două proiecte importante, care sunt mai cu seamă politice şi care se văd azi cât de importante sunt pentru România. Dar cred că trebuie să ne mobilizăm în jurul unui nou proiect şi acesta ar fi România - a şaptea putere economică a Europei”, a mai declarat Călin Popescu Tăriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne