Guvernator italian: În curând, spitalele nu vor mai putea ajuta pacienţii infectaţi cu virus Wuhan

Big Brother apare peste tot, deocamdată ajută la stăvilirea epidemiei de virus Wuhan
(Captură Foto)

Guvernatorul italian al Lombardiei avertizează cetăţenii să „rămână acasă”, deoarece în curând spitalele „nu-i vor mai putea ajuta pe cei care se îmbolnăvesc” de virusul Wuhan.

Guvernatorul Lombardiei avertizează cetăţenii că, dacă nu vor rămâne acasă, guvernul va deveni mai agresiv, deoarece numărul victimelor virusului originar din Wuhan, China, nu scade în Italia, ceea ce înseamnă că, în curând, spitalele "nu vor mai putea ajuta" noii pacienţi cu coronavirus, potrivit La Repubblica.

"Din păcate, numărul infectaţilor nu scade, continuă să fie mare. În scurt timp, nu-i vom mai putea ajuta pe cei care se îmbolnăvesc", a declarat Attilio Fontana, guvernatorul Lombardiei, regiunea italiană cel mai grav infectată de virusul care zguduie China din ianuarie.

„Prieteni, spun asta într-un mod politicos, dar în timp, va trebui să ne schimbăm tonul, deoarece dacă nu înţelegeţi acest lucru cu vorbă bună, atunci trebuie să fim puţin mai agresivi pentru a ne face înţeleşi”, a adăugat guvernatorul.

Potrivit primarului din Bergamo - un oraş din Lombardia, chiar la nord-estul oraşului Milano - epidemia virusului Wuhan a copleşit deja spitalele, iar crematoriile oraşului sunt, de asemenea, supraaglomerate de cadavrele celor care au decedat în urma infecţiei.

„De fiecare dată când pleci de acasă, lucrul ăsta este un risc pentru tine şi pentru alţii”, a spus Fontana. "Deocamdată, vă cerem cu ton normal, dar dacă continuaţi, vom cere guvernului să ia măsuri aspre".

Guvernul regiunii ştie câţi dintre cetăţenii săi încalcă regulile de carantină, întrucât a solicitat companiilor de telefonie să monitorizeze mişcările cetăţenilor care călătoresc peste 300 de metri, relatează La Repubblica.

Datele primite de la companiile de telefonie au relevat că aproximativ 40 la sută dintre lombarzi călătoresc peste 300 de metri, în ciuda noilor reguli de carantină ale guvernului italian care interzic cetăţenilor să părăsească locuinţele.

„Există o aplicaţie pe care marile companii de telefonie au pus-o la dispoziţia noastră pentru a vedea fluxul de oameni”, a declarat consilierul pentru asistenţă în Lombardia, Giulio Gallera.

„Dar nu suntem Big Brother”, a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe