Primarul din Bergamo: Crematoriul oraşului nu poate procesa toate cererile [Il Giornale]

(Getty Images)

Un primar italian susţine că pompele funebre din oraşul său sunt acum „în imposibilitatea de a procesa toate cererile pe care le are”, deoarece există prea multe cadavre ale celor care au murit din cauza infecţiei cu virus Wuhan.

Giorgio Gori, primarul din Bergamo, Italia, afirmă că nu doar spitalele se află în stare de urgenţă, ci şi crematoriul responsabil de procesarea cadavrelor, potrivit unui raport al Il Giornale.

„Crematoriul nu mai face faţă”, a spus Gori. „Cuptorul din oraşul Bergamo nu este în măsură să proceseze toate cererile”.

Bergamo este situat la nord-est de Milano, în regiunea Lombardia, situată în centrul epidemiei de virus Wuhan din Italia şi din Europa.

Primarul a adăugat că, momentan, cadavrele sunt trimise la alte crematorii, deoarece instalaţia oraşului nu este în măsură să se ocupe de numărul victimelor virusului Wuhan pe care le primeşte.

"Această ştire nu este menită să vă ofere detalii neplăcute, ci să vă facă să înţelegeţi oboseala şi suferinţa", a adăugat el. „Sunt prieteni care mor, cunoscuţi, colegi”.

Epidemia de virus Wuhan în Italia, pe care medicii italieni au descris-o ca o „situaţie de război”, a dus la haos şi la supraaglomerarea spitalelor, în timp ce guvernul italian încearcă disperat să facă rost de suficiente ventilatoare şi paturi în secţiile de terapie intensivă pentru pacienţii cu coronavirus.

Luni, numărul deceselor cauzate de virusul Wuhan în Italia a ajuns la 2.158, cu 349 de noi victime în ultimele 24 de ore , 202 dintre acestea provenind din regiunea nordică a Lombardiei italiene, potrivit La Repubblica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe