Virusul Wuhan în R.Moldova. Alte 13 persoane confirmate oficial ridică numărul total la 49

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Pe parcursul zilei de joi 19 martie, au fost procesate 95 de probe, dintre care au fost confirmate 13 cazuri de infecţie cu coronavirus. Anunţul a fost făcut de către ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Viorica Dumbrăveanu, potrivit căreia, în 7 cazuri este vorba despre import, după ce persoanele au revenit din Italia, Marea Britanie şi Ucraina, iar în celelalte şase cazuri este vorba de transmitere locală.

Din data de 7 martie, până în prezent, numărul total al persoanelor infectate se ridică la 49, dintre care o persoană a fost declarată vindecată complet şi externată, iar alta a decedat.

În context, prim-ministrul Ion Chicu, a declarat că „aseară la ora 21 am convocat şedinţa Comisiei Situaţii Excepţionale, care a luat şi primele decizii în condiţiile stării de urgenţă. A fost aprobată dispoziţia nr.1 şi pe parcursul nopţii comunicată societăţii, dar şi autorităţilor publice centrale şi locale. Sunt unele măsuri care vin să intensifice activităţile de prevenţie şi combatere a acestui virus”, asta deşi cu o zi înainte preşedintele Dodon a declarat că „avem cea mai mică rată de creştere a cazurilor confirmate din regiune şi din Europa”.

În continuare, a precizat prim-ministrul moldovean, va fi menţinut regimul instituit deja pe parcursul întregii săptămâni cu sistarea unor activităţi economice, în special fiind vorba despre activitatea pieţelor, centrelor comerciale, zonelor de agrement, sportive etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe