Virusul care a cauzat pandemia trebuie să primească un nume adecvat
focus
alte articole
Recent, au existat controverse legate de numele care trebuie folosit când vorbim despre virusul care a dezlănţuit pandemia curentă.
Partidul Comunist Chinez preferă să i spună "noul coronavirus". Mulţi l-au denumit „virusul Wuhan”, după locul în care a apărut, aşa cum deseori se obişnuieşte când se alege un nume pentru boli şi agenţii lor patogeni.
Publicaţia Epoch Times sugerează că un nume mai nimerit pentru acest agent patogen este de „virus al Partidului Comunist Chinez” şi invită pe toată lumea să se alăture în adoptarea şi folosirea acestui nume.
Denumirea propusă de noi face Partidul Comunist răspunzător pentru lipsa completă de respect la adresa vieţii umane şi de crearea - pe cale de consecinţă - a unei pandemii care a pus în pericol un număr imens de oameni în ţări din întreaga lume, generând, în acelaşi timp, frică şi devastând economiile naţiunilor care încearcă să facă faţă acestui focar.
Oficialii Partidului au ştiut de la începutul lunii decembrie că virusul a apărut la Wuhan, dar au ascuns informaţia timp de şase săptămâni. I-au arestat pe cei care au încercat să avertizeze asupra pericolului, acuzându-i că răspândesc „zvonuri” şi au folosit cenzura zbrobitoare a regimului pentru a preveni transmiterea de ştiri de către mass-media şi pentru a şterge orice menţiune pe reţelele de socializare cu privire la epidemia care izbucnea.
Astfel că, în loc să fie stăvilită, epidemiei i s-a permis să se răspândească în tăcere pe întinsul Chinei. Persoanele care ar fi putut fi protejate au devenit victime, în număr mult mai mare decât admite acum oficial Partidul.
La sfârşitul lunii ianuarie au existat rapoarte conform cărora centrele de cremare din Wuhan funcţionau 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, pentru a face faţă procesării cadavrelor celor omorâţi de epidemie.
Între timp, măsurile luate pentru carantină şi pentru tratarea populaţiei din Wuhan au fost complet inumane. Au fost sudate uşile de la blocuri. Au fost create „spitale” temporare care au servit, de fapt, drept închisori pentru cei care erau suspecţi de infecţie. Blocaţi în aceste locuri fără tratament medical şi alimente, nefericiţii au fost prinşi, mulţi dintre ei murind.
Vorbind despre pericolul cu care se confruntă China, Partidul a acţionat conform modului său de operare obişnuit. Varianta oficială tradiţională a regimului este că Partidul este „mare, glorios şi corect”. Prezenţa virusului mortal în Wuhan în 2019, sau a virusului SARS în 2003 nu se potriveşte acestei pretenţii. Ca şi în cazul SARS, primul răspuns a fost negarea.
Dar în cazul acestui virus negarea nu duce nicăieri şi nu este acceptabilă. Lumea trebuie să cunoască originea sa, pentru a nu mai repeta greşelile. Cu toate acestea, Partidul Comunist a refuzat să coopereze: experţii internaţionali au fost ţinuţi la uşa Chinei săptămâni în şir, după care nu li s-a permis investigarea situaţiei din Wuhan.
Există temeri lesne de înţeles cu privire la activităţile Institutului de Virologie din Wuhan, singurul laborator de nivel P4 din China destinat lucrului cu agenţi patogeni uşor de transmis, care pot provoca boli letale. Întrucât poveştile oficiale oferite de China despre sursa virusului au fost contestate (de exemplu de un articol al Lancet), rămân întrebările legate de o eventuală scurgere a virusului Partidului din institut.
În condiţiile în care întrebările despre originea virusului continuă să rămână fără răspuns, Partidul Comunist Chinez a început să arunce acuzaţii către SUA, un lucru întâmpinat cu nedumerire. Donald Trump a răspuns făcând referire la „virusul chinez”.
Partidul Comunist Chinez face, probabil, aceste acuzaţii iresponsabile la adresa SUA pentru audienţa sa internă. Partidul a transformat poporul chinez în victimă în momentul în care a negat, iniţial, existenţa epidemiei şi încearcă acum să-l transforme în victimă, din nou, aruncând responsabilitatea acţiunilor sale către alţii.
Acest lucru subliniază necesitatea folosirii numelui de "virus al Partidului Comunist Chinez, pentru a distinge victimele de criminali. Oamenii din Wuhan şi din China sunt victimele aroganţei şi incompetenţei Partidului Comunist Chinez, acest lucru fiind bine ilustrat în timpul acestei pandemii.
Folosirea numelui de "virus al Partidului Comunist Chinez" subliniază un alt aspect: naţiunile şi persoanele apropiate de Partidul Comunist Chinez sunt cele care suferă cele mai grave efecte ale acestui virus, aşa cum se observă în epidemiile oribile care bântuie Iranul, un aliat apropiat al Partidului Comunist Chinez, şi Italia, singura naţiune G-7 care a acceptat să devină parte a proiectului faraonic de exercitare a influenţei Partidului în exterior "Centura şi Drumul". Pe de altă parte, ţări ca Taiwan şi regiuni asemenea oraşului Hong Kong, extrem de sceptice faţă de Partidul Comunist Chinez, au avut relativ puţine cazuri de infecţie.
În cele din urmă, numele de "virus al Partidului Comunist Chinez" le reaminteşte oamenilor lumii că sursa acestui virus este ea însăşi o otravă: comunismul. Astfel că Epoch Times sugerează întregii lumi leacul: eradicarea Partidului (Comunist Chinez).