Virusul Wuhan în Moldova: Din 63 de persoane testate, 6 au fost confirmate pozitiv

(theleaders-online.com)

Directorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună, a anunţat miercuri seara că pe parcursul zilei au fost procesate 63 de probe de la 63 de persoane suspectate de infecţia cu virusul Wuhan, din ele 6 probe sunt cu rezultat pozitiv, trei de import şi trei cu transmitere locală. „În total la ziua de astăzi avem testate 372 persoane, dintre care 36 cu rezultat pozitiv”, a menţionat Furtună.

Tot miercuri 18 martie, a fost testată din nou una dintre persoanele cu dinamică pozitivă şi cu stare satisfăcătoare a sănătăţii, la care, de asemenea, este identificat rezultat negativ, „ceea ce înseamnă că în zilele imediat următoarea, va fi externată şi vom putea vorbi deja despre două persoane care au fost bolnave şi acum sunt tratate şi externate”, a afirmat şeful ANSP.

La rândul său, preşedintele Igor Dodon, a susţinut că măsurile necesare ar fi fost întreprinse la timp şi dau efectele corespunzătoare, motiv pentru care „avem cea mai mică rată de creştere a cazurilor confirmate din regiune şi din Europa”.

În contextul apariţiei pe parcursul zilei de astăzi a mai multor zvonuri cum că în R.Moldova ar exista peste 1000 de persoane infectate cu coronavirus şi peste 20 decese, Şeful statului a punctat că s-ar putea să propună răspundere penală pentru promovarea fake news-urilor şi a panicii.

„Aveţi întrebări, adresaţi-vă, noi vă răspundem, vă dăm toate detaliile”, a afirmat Dodon, care nu o dată a refuzat să răspundă la întrebările incomode puse de unii jurnalişti, adăugând că promovarea diferitelor fake-uri, lucruri care se zvonesc pe reţelele de socializare, vor fi penalizate, asta deşi cele mai multe ştiri false, potrivit experţilor media din Moldova, sunt prezentate şi promovate masiv la televiziunile şi portalurile media care sunt controlate de Dodon şi de PSRM.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe