Virusul Wuhan în Moldova: Încă 10 persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care una în Transnistria

.
. (gov.md)

Republica Moldova a înregistrat pe parcursul zilei de luni, 6 iulie, 92 cazuri noi de infectare cu coronavirus, din cele 557 teste efectuate, ceea ce ridică bilanţul persoanelor infectate cu virusul Wuhan la 17.906 cazuri. Deocamdată nu este clar dacă numărul de cazuri este în scădere, sau se datorează numărului de teste efectuate, de trei ori mai mic ca acum o săptămână.

Unul dintre cazuri este de import din Federaţia Rusă, iar celelalte cu transmitere locală din Chişinău 45, Bălţi 8, Ialoveni 4, Cahul, Căuşeni, Floreşti şi Taraclia câte 3, Cimişlia, Drochia, Hânceşti, Soroca şi Străşeni câte 2, Briceni, Cantemir, Comrat, Glodeni, Orhei şi Sângerei câte 1 caz.

Şapte dintre cazuri au fost înregistrate în Transnistria, ceea ce ridică numărul total al persoanelor infectate la 1272. Tot în stânga Nistrului, autorităţile au anunţat şi despre înregistrarea unui deces, fiind vorba despre o femeie în vârstă de 64 ani, ceea ce ridică bilanţul deceselor în Transnistria la 42.

Totodată, Ministerul Sănătăţii, a anunţat că pe parcursul ultimelor 24 de ore în Moldova, din cauza virusului chinezesc, au decedat alte 9 persoane: o femeie de 79 ani din Chişinău, un bărbat de 84 ani din Chişinău, un bărbat de 55 ani din Chişinău, o femeie de 82 ani din Chişinău, o femeie de 60 ani din Chişinău, o femeie de 92 ani din Chişinău, un bărbat de 72 ani din Drochia, un bărbat de 83 ani din Sângerei, un bărbat de 70 ani din Bălţi.

Din numărul total de cazuri din această zi, 4 sunt lucrători medicali, dintre care asistenţi medicali 2, personal auxiliar 2, ridicând numărul total la 2546.

Până astăzi, 11.047 persoane au supravieţuit virusului, iar 595 persoane au decedat. În stare gravă de sănătate se află în aceste moment 425 de persoane, dintre care 31 sunt conectate la aparate de respiraţie artificială. În stare de sănătate gravitate medie sunt 1064 persoane, iar restul sunt în stare de sănătate satisfăcătoare.