Slusari despre acuzaţiile prim-ministrului la adresa deputaţilor: Nu-i permitem să dea ultimatum Parlamentului

Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei DA
Alexandru Slusari, vicepreşedintele Platformei DA (Captură Foto / privesc.eu)

„Noi nu acceptăm şantajul”, a declarat deputatul fracţiunii Platforma DA Alexandru Slusari, în contextul în care prim-ministrul Republicii Moldova, Ion Chicu a menţionat că anumite forţe politice de la Chişinău ar obstrucţiona activitatea Guvernului. Afirmaţiile lui Chicu vin în contextul în care Guvernul şi-a asumat răspunderea şi a cerut vot de încredere, pe 4 proiecte legislative însă şedinţele de săptămâna trecută ale Parlamentului au fost boicotate de opoziţie.

„Partidele politice care limitează activitatea Guvernului, care încalcă Constituţia prin faptul că nu permit Guvernului să-şi angajeze răspunderea, poartă toată responsabilitatea pentru criza politică pe care o avem”, a declarat luni, 6 iulie prim-ministrul Chicu, care a anunţat că va veni din nou în Parlament.

În acest context, Slusari a specificat că deputaţii Platformei DA nu le permit lui Ion Chicu şi Igor Dodon să vorbească cu Parlamentul cu în limbaj ultimativ niciodată.

„Dl Chicu poate să-şi facă viză de şedere la Parlament. Să stea zilnic cu pază şi la ora 7:00 să vină la asumarea de răspundere. Fracţiunea Platforma DA nu acceptă aşa tip de comunicare. Niciodată puterea legislativă nu va fi dominată de puterea executivă.
Niciodată noi nu vom permite ca ţara să fie administrată prin angajări de răspundere şi nu permitem acest precedent periculos care ar putea fi urmat de faptul ţara va fi administrată prin asemenea asumări. Categoric”, a declarat parlamentarul de la Chişinău.

Totodată, acesta a ţinut să puncteze că preşedintele Dodon vrea să evite discuţiile pe aceste proiecte, întrucât calitatea acestor documente lasă de dorit. Astfel, Slusari i-a sugerat prim-ministrului Chicu să vină în mod normal la Parlament şi să discute cu deputaţii, „dar dacă Guvernul înţelege că ceea ce el propune nu corespunde realităţilor şi nu are de gând să găsească aceste surse de finanţare şi se gândeşte numai la interesele electorale ale lui Igor Dodon, noi nu acceptăm asemenea abordare”.

Mai mult decât atât, deputatul Platformei DA a subliniat că în cazul în care Chicu nu urmează procedurile şi nu se prezintă cu proiectele de lege în Parlament, nu are decât să plece.

„Noi nu ne temem de demisia lui, nici ţara nu se teme şi demisia lui în mare parte va accelera anumite procese şi, în scurt timp, o să putem, dacă nu se va opune Igor Dodon, să oferim ţării un Guvern profesionist, anticriză, antioligarhic şi categoric, proeuropean, astfel încât să deblocăm situaţia în relaţiile cu partenerii noştri externi”, a conchis Slusari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe