Dodon, despre trecerea deputaţilor dintr-o fracţiune în alta: „Vom da peste dinţi dacă vor încerca să se bage la noi, la socialişti”

Dodon Igor, preşedintele R. Moldova
Dodon Igor, preşedintele R. Moldova (facebook.com/Dumitru Alaiba)

„Eu am spus deja că vom da peste dinţi dacă vor încerca să se bage la noi, la socialişti”, a afirmat preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în contextul în care Ştefan Gaţcan a anunţat în această săptămână că părăseşte fracţiunea Partidului Socialiştilor şi trece la Partidul „Pro Moldova”, iar ulterior, şi-a depus chiar mandatul de deputat.

Totodată, şeful statului insistă că în Moldova ar trebui cât mai curând, dacă e posibil în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale, de organizat alegeri parlamentare anticipate, punctând că nu se mai poate face nimic cu acest Parlament care a rămas fără majoritate. „În Parlamentul acesta deja sunt 16-17 deputaţi care şi-au părăsit fracţiunile, pe care i-a cumpărat”, a adăugat Dodon.

„Eu la voi, nici la unul, nici la un partid nu m-am vârât să scot deputaţi, cu toate că am avut posibilitate şi am posibilitate, dar n-o să fac niciodată acest lucru. Eu nu-s Plahotniuc. Da voi vă vârâţi la noi. Eu la voi nu mă bag, nici voi, în familia nostra politică nu vă băgaţi. Şi asta nu-i ameninţare pentru cineva. Ocupaţi-vă de problemele voastre. Nu vă vârâţi în echipa socialiştilor. Nu vă vârâţi”, a declarat Igor Dodon în tradiţionala sa emisiune „Preşedintele Răspunde”.

Totodată, şeful statului insistă că pentru a stopa trecerea deputaţilor de la un partid la altul în Parlament, trebuie modificată Constituţia.

„Eu ştiu că amu o să sară diferiţi experţi, că lucrul ăsta nu se poate. Nu se poate? Da să cumperi deputaţi cu puciocu (mănunchi n.r.) se poate? Şi nimeni să nu observe şi să zică că tăt aşa îi democratic şi tăt îi ok. Şi ăştia din miliardul furat să dee câte 1 milion câte 2, dap ce fel de democraţie în cazul ăsta. Pentru ce îţi trebuie atunci partide? Nu-ţi trebuie. Ai un cemodan (valiză n.r.) de bani, s-o terminat alegerile, te-ai pornit pe la toţi, ai dat câte 2 milioane, ţi-ai cumpărat 10-15 deputaţi şi te joci de-a democraţia”, a declarat preşedintele Dodon.

De asemenea, Dodon insistă că de trecerea deputaţilor dintr-o fracţiune în alta în Parlament ar fi responsabil fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc care a fugit din Moldova de mai bine de un an şi care, potrivit procurorilor, se află în SUA. Mai mult decât atât, acesta afirma că grupul Şor şi Candu, plus câţiva deputaţi de la Maia Sandu şi Andrei Năstase ar fi jucăriile lui Plahotniuc în Parlament.

„Pentru ce face Plahotniuc toate dvijeniile (mişcările n.r.) astea? El are deamu 23-24 de deputaţi, plus încă trei conserve la oligarhi, am vorbit pe tema asta, Reniţă, Carp acolo care mai sunt, Ticu. El are 30 de deputaţi.

Gruppirovca (gruparea n.r.) asta mafiotică îi ca oaia ceea cu leşie, râioasă. Cei care se apropie îi gata cu dânşii, se molipsesc şi se duc în jos. Noi cu voi categoric n-o să avem niciun fel de discuţii şi atunci când vom începe discuţii cu fracţiunile parlamentare eu n-o să invit la Preşedinţie grupul Candu, Şor”, a mai menţionat Dodon.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe